Bli med på fakkeltoget til Varden på Nyttårsaften

fakkeltog - Klikk for stort bilde Petter Ingeberg Det store fakkeltoget om ettermiddagen på Nyttårsaften er en koselig og årvis tradisjon i Kristiansund. Nå arrangeres det for 18. året på rad. Toget går ut fra Kongens Plass klokken 16.30, opp Langveien og til Varden. Her blir det korte nyttårshilsninger, litt sang og et kjempestort fyrverkeri.

Fakler selges av Rotary

Det er mulig å kjøpe fakler før avmarsj. Kristiansund Rotary selger fakler på Kongens Plass og ved Vanndamman fra klokken 15.45. Inntektene fra fakkelsalget går til et godt formål.

Togavgang klokken 16.30

Toget går ut fra Kongens Plass klokken 16.30.

Togrute

Togruta er; Kongens Plass, opp Langveien, via Vuggaveien, opp til Varden.

Nyttårshilsninger

Fra Varden blir det korte nyttårs­hilsn­inger fra ordfører Kjell Neergaard og prost Gerd Anne Aarset. «Pønsj» er forsangere til bysangen. Konferansier er som vanlig Per Arne Westavik. Det settes opp høytaleranlegg slik at alle hører det som blir sagt.

Stort festyrverkeri

Arrangementet avsluttes med et stort, vakkert og fargesprakende fyrverkeri. Det sendes opp, fra trygg avstand og av autorisert pyroteknisk personell fra Ergo og under ledelse av Johan Utby. Hele arrangementet, fra toget starter og til siste rakett er sendt opp, er unnagjort i løpet av en times tid.

Mange har det som fast tradisjon å ta denne populære etter­middagsturen før de vend­er hjem til de mer private nyttårs­arrange­mentene. Fakkeltoget har deltakere i alle aldre, og det er hvert år mange barn som deltar sammen med voksne.

Husk!

• De som går i fakkeltoget skal ikke ta med eget fyrverkeri.
  • Deltakerne bør også unngå å ha på bobleklær, da det fort kan sveve noen gnister gjennom luften fra de mange som deltar i fakkeltoget.
  • Fakkeltoget og fyrverkeriet gjennomføres med værforbehold. Hvis været gjør at arrangementet må avlyses blir dette kunngjort på www.kristiansund.no og på www.facebook.com/kristiansundkommune.

Fakkeltoget og fyrverkeriet - et spleiselag

Fyrverkeriet er en nyttårsgave til innbyggerne, betalt av Vestbase, Abyss, Sterkoder, FG Eiendom, Lerøy Midt, Tidens Krav, Cowi, Sparebank 1, Nordmøre revisjon, kommunen og bidrag fra privatpersoner.

Fakkeltoget arrangeres av kommunen i samarbeid med Per Arne Westavik, Johan Utby og Kristiansund Rotary,

Gudstjeneste i Kirkelandet kirke

I Kirkelandet kirke er det gudstjeneste kl. 15.30 ledet av sokneprest Tormod Sikkeland og med kantor Johan Martin Røsand på orgelkrakken. Gudstjenesten blir ferdig innen 16.30 slik at de som ønsker det kan slutte seg til fakkeltoget opp til Varden.

Tradisjon siden 1999

I år er det fjortende året at fakkeltoget arrangeres. I utgangspunktet var det ment å være et enkeltstående arrangement i 1999 for å markere tusenårsskiftet. Fakkeltoget viste seg imidlertid å være så populært at det siden har blitt arrangert hvert år. Nå er det blitt en tradisjon. Nyttårsaften 2010 måtte fakkeltoget, for første gang, avlyses på grunn av dårlig vær. Dette håper vi var et engangstilfelle.

Trykk her for å se bestemmelsene om bruk av fyrverkeri og forbud mot bruk av fyrverkeri i deler av sentrum.