Fyrverkerisalg og bruk av fyrverkeri i Kristiansund

fyrverkeri - Klikk for stort bilde Petter Ingeberg I henhold til brann- og eksplosjonsvernloven er salg av fyrverkerisaker, gassballonger og lignende forbudt uten tillatelse fra brannsjefen. Tillatt salg skal kun foregå i romjula. Det er totalt forbud mot bruk av fyrverkeri, men i anledning nyttårsfeiringa, gir politimesteren dispensasjon på Nyttårsaften i tidsrommet kl. 18.00 - 02 00.

Totalforbud i sentrum og Grip

I medhold av politivedtektene har politimesteren besluttet at det er totalt forbud mot bruk av fyrverkeri – herunder knallskudd – innen en sone avgrenset av havna, Langveien fra Lyhsalmenningen til Pr. Christies gate og Vågebakken til Nordmørskaia. I tillegg omfatter totalforbudet også Grip.

Overtredelser bøtelegges

Overtredelser i den sonen hvor det er totalt forbud mot bruk av fyrverkeri vil resultere i anmeldelse og bøter.

Værforbehold

Vi ber om at det vises aktsomhet, og at man ikke bruker fyrverkeri ved kuling eller storm.

Brannsjefen treffes på tlf. 71 57 42 50 og politiet på tlf. 02800.

Vi ønsker alle en ulykkesfri nyttårsfeiring.