Nordiske flagg på Piren på "Nordens dag"

Nordiske flagg på Piren - Klikk for stort bildeNordiske flagg på Piren Petter Ingeberg Etter oppfordring fra foreningen Norden så flagger vi hvert år med nordiske flagg på Piren den 23. mars på ”Nordens grunnlovsdag”.

Den 23. mars i 1962 ble Helsingforsavtalen undertegnet av representanter for Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige.

Avtalen ligger til grunn for det som i dag er et av verdens eldste og mest omfattende regionale samarbeid. Den sikrer likebehandling av nordiske borgere på mange områder, og gjør at vi kan jobbe, studere og reise fritt på tvers av landegrensene i vår del av verden, i tillegg til å regulere det politiske samarbeidet i Nordisk råd og ministerråd.

Foreningen Norden har oppfordret alle landets kommuner om å flagge med nordiske flagg denne dagen.