Ny belysning på Varden

Nye lys på Varden - Klikk for stort bildeNye lys på Varden Kristiansund kommune Belysningen på Varden har lenge vært moden for utskifting. Etter initiativ fra «Gamle Kripos» og Brystkreftforeningen, samt bistand fra West Elektro og NEAS har kommunens tekniske enhet nå fått skiftet ut lysene. Før var det 3 armaturer på til sammen 3000 watt. Nå er det 7 LED-armaturer på i alt 350 watt som lyser opp. I forbindelse med «Rosa sløyfe» aksjonen blir det en «Nye lys på Varden markering» torsdag 5. oktober klokken 19.30.  Da får Varden rosa belysning.

Tidligere i år tok Per Arne Westavik på vegne av Gamle Kripos opp ønsket om å forbedre belysningen av Varden. Eksisterende belysning var modent for fornyelse, og da burde det samtidig sørges for et bedre anlegg. Det burde være mulighet for endre lysfargen og få annen lyseffekt i forbindelse med enkelte arrangementer. Westavik syntes man ved et nytt lysanlegg kunne få mer ut av Varden og dette unike stedet i byen vår.

Anne Grethe Holmen i Brystkreftforeningen tok opp tråden i sommer for å få satt rosa lys på Varden i forbindelse med årets "Rosa sløyfe" aksjon.

Kommunalteknikk så positivt på henvendelsene fra men innså raskt at her trengts det allierte og sponsorer for å gjennomføre en ny belysning av Varden. Et lysanlegg som i tillegg til vanlig hvit belysning enkelt kunne svitsjes til annen farge. Slik lysarmatur er ikke «hyllevare» og må bestilles spesielt. Det tok tid å finne firma som både kunne levere hurtig og til akseptabel pris.

Uten faglig bistand fra West Elektro og viktige sponsorkroner fra NEAS ville tiltaket ikke latt seg gjennomføre. West Elektro har brukt mange gratis timer til planlegging og praktisk gjennomføring, mens NEAS støtter tiltaket med 30 000. Resterende kostnad på rundt 60 000 dekkes av kommunen.

Før var det 3 armaturer på til sammen 3000 watt. Nå er det 7 LED-armaturer på i alt 350 watt. Strømforbruket blir dermed vesentlig redusert, og det blir samtidig likevel sterkere lys. Vi har med dette fått en klar forbedring av belysningen av Varden og lys som kan endres etter formål og anledninger som passer.

I forbindelse med årets «Rosa sløyfe»-aksjon blir Vardetårnet rosa ut oktober måned