"Restaurant Bergan"

Restaurant Bergan - Klikk for stort bilde I midten av oktober var det offisiell åpning av den interne «restauranten» på Bergan sykehjem. Restauranten er for beboere og pårørende, og er kommet i stand som et initiativ mellom ansatte og pårørende, hvor helsefagarbeider Siv Anne Pedersen har vært primus motor.

Den høytidelige åpningen ble markert med representanter fra ansatte, pasienter, pårørende, felleskjøkkenet og administrasjonen. Det ble servert nydelige smørbrød fra rådhuskantina med kaffe og musserende forfriskninger.

Til bruk ved tilstelninger

Restauranten er tenkt brukt når det skal feires fødselsdager, eller andre begivenheter som man ønsker å markere med litt ekstra oppmerksomhet. Her kan brukere og pårørende kan møtes, og spise et måltid i trygge og skjermede omgivelser. ”Restauranten” har plass til omlag 18 personer inkludert 3 rullestolbrukere.

Trivelige og trygge omgivelser

Her kan man kose seg sammen med sine nærmeste i trivelige og trygge omgivelser. Det kan arrangeres tilstelninger både på dag- og kveldstid, og det er mulig å ta med vin- og/eller andre drikke-varer dersom man ønsker det.

Personalet er behjelpelig med dekketøy og kaffe, og det er kjøpt inn tidsriktig servise og glasstøy.

Lokalet reserveres på egen liste etter avtale med personalet.

Pårørende og frivillige

Det er dessverre ikke personal-ressurser på Bergan som kan stå for arrangementene. Det er derfor frivillige, pårørende eller andre som i all hovedsak må planlegge og gjennomføre tilstelninger i lokalet.

Brukerne av restauranten må selv sørge for vask og rydding etter bruk.

I tiden framover er det i stor grad opp til pårørende og frivillige å benytte denne flotte muligheten.

I den grad det er mulig, vil felleskjøkkenet og rådhuskantina være med på å løfte fram tilbudet til beste for brukerne.

Kjøkkensjefen har lovt å stille og servere tre-retters middag på den første kvelden det blir arrangert middag i lokalet.

Bjørn Nortun (kjøkkensjef), Siv Anne Pedersen (helsefagarbeider og Liv Aandahl (kantineleder) - Klikk for stort bildeBjørn Nortun (kjøkkensjef), Siv Anne Pedersen (helsefagarbeider og Liv Aandahl (kantineleder)