Svært interessante tema i Petropolen torsdag 30. mars

petropolen logo - Klikk for stort bilde Torsdag 30. mars klokken 19. er det nytt møte i Petropolen på Thon Hotell Kristiansund. Kveldens tema er svært interessante for Kristiansund. «Maria» under utbygging, «Njord» og «Bauge» leverer PUD; «Dvalin» har godkjent PUD; «Trestakk» har PUD inne til godkjenning; «Pil & Bue» leverer PUD i 2017. Petropolen er åpen for alle.

Tema I: Investering og utbygging av Njord-feltet og tie-in Bauge.  «Fra nedstenging til full make over og nye 20 år på feltet»
Njord – (som betyr havets gud for fruktbarhet, rikdom og skipsfart i norrøn mytologi) – forbereder litt av et come back på Haltenbanken. Nye funn står i kø for å koble seg opp på Njord A.  Driftsorganisasjonen for Njord ligger i Kristiansund. Det har vært vårt prosjekt siden 1986. Nå snakker vi om en driftsperiode frem til 2040 ++

• Om Njord: Prosjektdirektør Therese Tvinge
  • Om Bauge: Prosjektdirektør Tanja Tora Blekastad
  • Njord Future: Plassjef Olav Godø

Tema II: Status for Pil & Bue - Stø kurs mot investeringsbeslutning og PUD i løpet av 2017
Foredragsholder: Joar Kristensen, VNG Norge, lead engineer field development.
FEED-kontrakter for Pil & Bue er allerede tildelt, bare tre år etter funn. Tildelingen er basert på en prekvalifisering. Studiene ender opp i en design-konkurranse. Leverandørene har fått en god utfordring fra operatøren.
Dette kan bli den hyggeligste Petropolen på flere år! Det er nå det løsner med utbyggingsprosjektene som vi lokalt har arbeidet med i fire år. Utsettelsene som kom med kostnadskrisen i 2014 og oljeprisens fall i 2015, er et tilbakelagt stadium. Nå går Kristiansunds-regionen inn i tie-in-perioden – fem begivenhetsrike år med å utnytte etablert infrastruktur til å bygge ut subseafelt. Det er en betydelig ordreoppgang.

Tema III: Nyhetsbulletiner til ettertanke og oppbygging.

Møteleder: Helge Hegerberg, rådgiver olje og energi i Kristiansund kommune.

Petropolen er åpen for alle. Det er kaffe, kaker og en lang pause til mingling.

Arrangører er: NPF Møre og Romsdal, Kristiansund kommune, KNN og Møre og Romsdal fylkeskommune.