Tid og sted for forhåndsstemmegivningen ved stortings- og sametingsvalget 2017

Valglogo 2017 - Klikk for stort bildeValglogo 2017 Stortinget.no

Torsdag 10. august starter den ordinære forhåndsstemmegivningen. Forhåndsstemmegivningen i Kristiansund foregår på servicekontoret (Langveien 19).

Forhåndsstemmegivningen ved servicekontoret har følgende åpningstider:

• Uke 32, 33 og 34: Mandag til fredag kl. 09.00-15.00.
  • Uke 35: I tillegg lørdag kl. 11.00-14.00.
  • Uke 36: Mandag til torsdag kl. 09.00-18.00, fredag 09.00-15.00.

Det vil også være forhåndsstemming på institusjoner som sykehus, sykehjem og lignende. Syke og uføre kan søke kommunen om å få stemme hjemme. Du kan forhåndsstemme i hvilken som helst kommune i landet.

På valgdagene 10. og 11. september må du stemme i den kommunen du har registrert bostedsadresse 30. juni, men i det valglokalet du selv ønsker.

Du kan bare stemme én gang.

Sametingsvalget
Skal du avlegge stemme i Sametingsvalget i Kristiansund må du forhåndsstemme. Det er altså ikke mulig å avlegge stemme i Sametingsvalget på valgdagene 10. og 11. september. Årsaken til dette er lovverkets bestemmelser om valggjennomføring i kommuner der det er færre enn 30 manntallsførte i Sametingets valgmanntall

Husk å ta med valgkort og legitimasjon
For mer informasjon om valget, Se www.valg.no www.kristiansund.kommune.no  eller ta kontakt med kommunen.

Godt valg!