Kristiansund 275 år

 

I år feirer Kristiansund 27Kristiansund 275 år - Klikk for stort bilde Hege Hovde 5 år. Det markeres gjennom små og store arrangementer gjennom hele året. I anledning selve bybursdagen torsdag 29. juni inviterer vi til en skikkelig bursdagsfeiring.

Dagen starter på Carolines plass kl. 10.00, der biblioteket og Caroline kino danner rammen rundt aktiviteter og opplevelser spesielt for barn og unge. Blant annet kommer KBK med Fanzone, det blir høytlesning, ansiktsmaling og mye lek og moro.

På Kongens plass stiller Brann- og redning ut brannbiler fra sin historiske samling, slik at publikum kan få oppleve deler av Norges mest komplette brannmuseum på nært hold. Kommunens egne brannfolk vil være til stede som vertskap. 

Selve markeringen av jubileet finner sted på Rådhusplassen fra kl. 12 – 14. Her blir det kake og underholdning fra to scener, der vi spesielt ønsker å vise frem bredden av kultur- og idrettsaktører her i byen. Det blir også hilsninger til byen, en spesialskrevet prolog, samt utdeling av kr. 100 000,- til vinner av Byjubileumsprisen. På havna ligger båter fra Seilforeninga, Mellemværftets venner m.fl., samt at Sundbåtene går. RS Christiansund vil også ligge til kai slik at publikum kan komme om bord og ta en kikk.

Samtidig vil Nordmøre Museum ha åpne bygg i Vågen, der vi spesielt oppfordrer folk til å gå den nye KULTurløypa fra Gassverkstomta og rundt til Milnbrygga, med retur på Sundbåten fra Goma. Vi vil også oppfordre til å gå den nye Syver og Beatrice KULTurløypa som går over alle landene med Sundbåten som transport. Begge disse ble lansert på Verdens aktivitetsdag 10. mai, og regnes som bygaver i anledning jubileet. Og sist, men ikke minst; vi har en egen jubileumsutstilling i Kristiansund Kunstforening som blir åpen til faste tider fra 16. juni og til og med jubileumshelgen.

Hele regionens befolkning ønskes hjertelig velkommen til denne feiringen, og vi inviterer Kristiansundsvenner fra hele Norge til arrangementet. Dagen etter starter Appetitt for Nordmøre og Snadderfestivalen, og Tahitifestivalen har bl.a. Barnas Tahiti på lørdag. Hele helga avsluttes med hjemmekamp mot RBK mandag 3. juli.

Velkommen til feiring!