Velkommen til Petropolen torsdag 16. februar kl. 19.00

petropolen logo - Klikk for stort bilde

Torsdag 16. februar kl. 19.00 inviteres det til nytt møte i Petropolen på Thon Hotel Kristiansund (Fiskergata 12, Innlandet). Tema er Oppkjøp, boring og nytt leteareal. Åpent møte – ingen påmelding – enkel servering

Det er sesongåpning for aktualiteter i Kristiansunds-regionens petroleumsnettverk. Mye skjer i bransjen, og lokalt gjøres det trekk som peker fremover. Det er tid for å rigge inn mot nye tider; lavere kostnader, effektive løsninger og teknologisk utvikling.

1. Storvik i Sunndal har kjøpt Heggset Engineering i Kristiansund. En liten flørt må ha oppstått i felles lokaler på Vikangården. Et industriselskap med solid utrustning har fått napp i et ingeniørselskap med stor teknisk kapasitet.  Til Petropolen er de utfordret på spørsmålet; hva skal de bruke den nye styrken til? Hva er planene fremover? Vi ønsker å høre alt om oppkjøpet. Styreformann Nils L. Sande i Storvik AS og daglig leder Amund Bjerkholt i Heggset Engineering vil sammen fortelle historien om hvordan de fant hverandre. Er dette en god løsning for begge selskaper? I hvilke markeder vil dere satse?
  2. Maria-feltet er under utbygging med operatøren Wintershall. Det er det første av fire tie-in utbygginger i Norskehavet som skal mobiliseres fra Kristiansund de nærmeste fem årene. Nå starter et omfattende boreprogram i havet med Odfjell Drilling som operatør. Nesten 600 døgn skal de bruke på operasjonen. Hele prosjektet tar av i begynnelsen av mars. Vi står foran oppgang i aktiviteter.   Odfjell Drilling stiller med Vice President Lars-Morten Tveit/Stein Harald Nielsen. Selskapets folk kan fortelle om hvilke ringvirkninger produksjonsboringen av det betydelige Maria-feltet kan skape i vårt område. «Deepsea Stavanger» er navnet på riggen som skal sette produksjonsbrønner i Maria. Den hadde sitt siste oppdrag i britisk sektor av Nordsjøen. Nå blir det mobilisert for Norskehavet.
  3. Noen gode nyhetsbulletiner vil også bli sluppet i møtet. Aktørbildet er i tydelig endring, og det ser vi nærmere på. Det samme gjelder tildeling av blokker og operatørskap i TFO 2016 og muligheter som dukker opp med arealutvidelsen i utlysningen av TFO 2017. Aktiviteten tar et langt steg nærmere Kristiansund med det som nå legges ut av arealer. Myndighetene har hørt vår bønn.

Alle som er mer enn litt interessert i næringsutviklingen, bør ta turen til Thon hotell på Innlandet. Der er det hyggelig å være på kveldsmøte. Her blir det tatt opp aktuelle tema. Vi setter av rikelig med tid til mingling og samtaler. Arrangementet er åpent for alle og er helt gratis.

Møteleder er Helge Hegerberg, rådgiver i Kristiansund kommune.

Publisert av Petter Ingeberg. Sist endret 13.02.2017 14:09
Fant du det du lette etter?