Kildesortering

Det kildesortering - Klikk for stort bildekildesortering Johnny Syversen er viktig at avfallet blir sortert riktig, slik at mest mulig kan bli gjenvunnet! Her er en enkel veiledning til hvordan det skal gjøres:

papppapirdrikkekartong - Klikk for stort bilde

Dette er tørt papir, tørr papp og kartong samt drikkekartonger som er skyllet, tørket, brettet og stappet. Dette må ikke være tilgriset av matrester eller andre forurensninger. Dette skal ligge løst i den dunken som er beregnet for dette (enten grønn dunk, eller grå dunk med blått lokk). Eksempler på papp og papir er; aviser, ukeblader, reklame, pappesker, skoesker, pizzaesker uten pizzarester, melkekartonger, juicekartonger etc. NB! Papiret skal IKKE ligge i plastposer!

plastemballasje - Klikk for stort bilde

Dette er ren og tørr plast som har vært brukt som emballasje. Eksempler på plastemballasje er; bæreposer, is-esker, sjampoflasker, zaloflasker, joghurtbeger, isopor, plastkanner, kaffeposer, potetgullposer etc. Dette kan godt legges i bæreposer før det legges i sekken/dunken for plastemballasje.
Restavfall: Dette er vanlig avfall som av tekniske eller økonomiske årsaker ikke kan gjenvinnes til nye produkter eller brukes om igjen. Dette skal kastes i den grå/sorte avfallsdunken. Eksempler på restavfall er; matrester, støvsugerposer, bleier og sanitetsbind, tørkepapir, tilgriset emballasje etc.

glassogmetallemballasje - Klikk for stort bilde

Dette er emballasje av glass og metall som det ikke er panteordning for. Eksempler er; syltetøyglass, tomatpuréglass vinflasker, lokk til syltetøyglass og tomatpuré glass, blikkbokser etc. Dette skal leveres i containerne for glass på returpunkt rundt om i kommunen. Det er ikke nødvendig å skille mellom blankt og farget glass.

klaerogsko - Klikk for stort bilde

Dette er brukte klær, sko og tekstiler. Tekstiler som leveres på Fretex trenger ikke å være i god stand, bare rent og tørt. Fretex gjenbruker så mye som mulig. Det som ikke kan brukes mer, går til materialgjenvinning (for eksempel redesign eller pussefiller) eller energigjenvinning.

restavfall - Klikk for stort bilde

Dette er avfall det ikke er innsamlingsordninger for, og som folk selv må bringe til godkjente mottak. Eksempler på slikt avfall er; elektrisk og elektronisk avfall, farlig avfall, hageavfall, bygge- og rivingsavfall etc. Husk at elektrisk og elektronisk avfall også kan leveres til foretninger som selger slike produkter.

Åpningstider

Mandag

kl. 07:30 - 14:30

Tirsdag

kl. 07:30 - 14:30

Onsdag

kl. 07:30 - 14:30

Torsdag

kl. 07:30 - 19:00

Fredag

kl. 07:30 - 14:30

Postadresse

Hagelinveien 17
6511 Kristiansund