Meld fra til kommunen når bygget er ferdig

Har du satt opp en garasje, tilbygg eller annen bygning som er unntatt søknadsplikt, må du gi beskjed til kommunen. Kommunen trenger opplysningene for å oppdatere sine digitale kart og registrere i matrikkelen (offentlig register for bygninger) med oppgitte bruksareal.

Du gir beskjed ved å fylle ut skjemaet "Melding om bygning eller tilbygg som er unntatt søknadsplikt" (Skjemaer).

For å bekrefte at tiltaket ikke er søknadspliktig ber vi om å vedlegge:

• Enkelt kart som viser tiltakets plassering og avstand til nabogrense.
  • Tegning eller bildet som viser tiltakets karakter og viktigste mål. Husk møne og gesimshøyde.

Bilde viser møne og gesimshøyde - Klikk for stort bildeBilde viser møne og gesimshøyde

Kartet med avstand til nabogrense kan du lage selv.

Fremgangsmåte:

- åpne eByggWeb.

- Finn eiendommen din

Bildet viser hvordan finner du eiendommen sin - Klikk for stort bildeBildet viser hvordan finner du eiendommen sin

- skriv ut kart

Her skriver du ut kartet - Klikk for stort bildeHer skriver du ut kartet

- tegn inn avstand til nabogrense. For eksempel

Slik kan du vise avstand til nabogrense - Klikk for stort bildeSlik kan du vise avstand til nabogrense

Plan og byggesak

Mandag-fredag: