Oppmåling av grenser for min eiendom

Grensepåvisning er en klarlegging av eiendommens allerede eksisterende grenser.

Grensene blir ikke endret.

Hvis grensemerke(r) for en tidligere oppmålt og koordinatbestemt grense er borte, kan du bestille en ny grensepåvisning.
Hvis det er uklart hvor en grense mellom to eiendommer går, kan grensen klarlegges ved en oppmålingsforretning.

Hva får du?

Du får oppmålt, vist og merket eiendomsgrensen din, og du får satt ned offentlige grensemerker der det er mulig.

Krav til søker

Søknaden må være signert av eier (hjemmelshaver).

Hva koster det?

• Klarlegging av grense som tidligere er koordinatbestemt ved oppmålingsforretning koster 5.828 kroner for inntil 2 grensepunkt. Overskytende punkt kroner 1.281 per punkt.
  • Klarlegging av grense som tidligere ikke er koordinatbestemt ved oppmålingsforretning (skylddeling og lignende) koster 8.337 kroner for inntil 2 grensepunkt. Overskytende punkt kroner 1.922 per punkt.

1. Fyll ut skjema

Legg ved kart som viser hvilke grensepunkt som skal merkes på nytt

2. Lever søknaden

Lever søknaden elektronisk, per e-post, post eller oppmøte.
Postadresse: Kristiansund kommune, Postboks 178, 6501 Kristiansund
Besøksadresse: Vågeveien 4, 6509 Kristiansund
E-postadresse: postmottak@kristiansund.kommune.no eller byggesak@kristiansund.kommune.no

Hva skjer videre

Etter at gebyret er betalt er saken normalt ferdigbehandlet innen 8 til 16 uker.

Vi tar kontakt med deg og avtaler tidspunkt for møte og oppmåling. Naboer blir også innkalt.

Plan og byggesak

Mandag-fredag: