Årets TV-aksjon går til UNICEF

tvaksjonen - Klikk for stort bilde TV-aksjonen 2017 går til UNICEF. Gjennom TV-aksjonen har UNICEF som mål å gi flest mulig barn i krig og konflikt en fremtid. TV-aksjonen skal gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan. Aksjonsdagen er 22. oktober og vi har behov for bøssebærere.

Utdanning er en rettighet for alle barn, men det er også veien til gjenoppbygging av et samfunn etter at en krig eller konflikt er over. Siden 1990-tallet har verden gjort fantastiske fremskritt på utdanningsfeltet. De siste årene har imidlertid den gode utviklingen bremset opp, delvis på grunn av de mange konfliktene i verden.

Ifølge FN er det rundt 86 millioner mennesker på flukt. Rundt halvparten er barn. Gjennom TV-aksjonen skal UNICEF bidra til at fremtiden til disse barna ikke går tapt.

TV-aksjonen skal gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

Kristiansund satser på en næringslivsaksjon i år også. Det vil derfor bli en ringedugnad med lokale næringslivsfolk den 18. oktober. Samme dag som Molde og Ålesund har sine aksjoner.

Nytt av året er skolejogg. Her oppfordrer vi alle barne- og ungdomsskoler til å jogge noen runder i nærmiljøet. Foreldre, besteforeldre, tanter, onkler og naboer kan betale en selvvalgt sum per runde deltakeren løper på skolejoggen. Pengene går til UNICEF.

Søndag 22. oktober kan du gå en søndagstur og samle inn penger til TV-aksjonen.

Meld deg som bøssebærer via www.blimed.no

Du kan også kontakte kommunen ved å ringe 71574000 og spør etter Mariann Schultz Wiig. Har du ønsker om en spesiell rode kan det være lurt å ringe.