Besøk i forbindelse med ERASMUS+

Enhetsleder Elin Mari Strømsholm søkte i 2020 om midler fra ERASMUS+. Disse fikk hun innvilget og vi har det siste året benyttet disse midlene til ulike læringsaktiviteter.

I begynnelsen av mars hadde Opplæringstjenesten besøk fra Gävle kommune i Sverige.

4 damer rundt et bord - Klikk for stort bildeAvdelingsleder i Opplæringstjenesten i Kristiansund kommune Gretelill Vågsæther her sammen med barnehagelærerne fra Sverige, Maria Karlsson, Camilla Petterson og Erika Forsenberg Sandstrøm.

Midler fra ERASMUS+ gir muligheter

Det siste året har det vært gjennomført ulike aktiviteter i forbindelse med tildelingen av midler fra ERASMUS+. Det har vært skyggepraksis i Polen og Finland. Det har også vært ulike seminarer der fagfolk har møttes for å knytte kontakter.

Besøk fra Sverige, før vårens besøk til Sverige

-Vi ble kjent med representanter fra Gävle kommune på kontaktseminaret vi deltok på i Ålesund i 2022, forteller enhetsleder Elin Mari Strømsholm.

Barnehagelærere fra Gävle kommune i Sverige Maria Karlsson, Camilla Petterson og Erika Forsenberg Sandstrøm kom på besøk i uke 9. De var interessert i spesialpedagogikk samt se hvordan vi jobbet med barn som har behov for ekstra støtte. De var også interessert i bærekraft.

De fikk besøke barnehagene Heinsa, Karihola og Dale. I tillegg var de med på møte med ansatte på tverrfaglig helsestasjon og med på informasjons og refleksjonsmøte med enhetsleder og avdelingsleder i Opplæringstjenesten.

Elin Mari Strømsholm forteller også at det er rundt 10 personer som skal til Gävle etter påske. Der de skal ha skyggepraksis hos ulike avdelinger som jobber med barn.