Bli med å sykle til jobben!

19. april er sykkelens dag og da sparker folkehelsekoordinator Bente Elshaug i gang "Sykle til jobben"-aksjonen. Målet er å få flere av oss til å bruke sykkelen for å komme oss på jobb.

Folkehelsekoordinator Bente Elshaug og ordfører Kjell Neergaard oppfordrer oss til å sykle til jobben. - Klikk for stort bilde

Meld deg på aksjonen "Sykle til jobben"! Det er gratis for alle som jobber eller bor i Kristiansund kommune å delta på den landsomfattende aksjonen. Sykle til jobben er konkurransen der alle er stjerner og din jobb er å bevege deg mest mulig og loggføre aktiviteten din. I Kristiansund har vi en sykkelandel på 2 %. Nasjonalt mål for byer er 8 % sykkelandel og vårt mål må være det samme. I fjor fikk vi på plass sykkelparkering på sundbåtkaier og på møteplasser i sentrum. Sykkelskilting er satt opp på deler av hovedtraseen sykkel, sykkelfelt i Johan P. Clausens gate er snart på plass, forbedring av dekke i Freiveien og gang- og sykkelveien langs Vågen oppgraderes i løpet av sesongen.

Gratis å melde seg på

Det er gratis for alle som jobber eller bor i Kristiansund kommune å delta på den landsomfattende aksjonen. Kristiansund kommune har inngått en avtale med "Sykle til jobben" og er derfor en gratiskommune

Aksjonen er i perioden 19. april–17. juni, men du kan allerede nå melde deg på. Slik melder du deg på.

All aktivitet gir poeng

Det er ikke bare når du sykler eller går til jobben du får poeng. Loggfør sykkel- og fjellturer, kveldsturer med hunden eller ei hard økt på treningsstudio – alle aktiviteter gir poeng i aksjonen! Les mer om "stjerneaktivitet" og poeng her.

Stjerneaktiviteter

Du får ett poeng for hver gang du sykler til jobb, sykler til kamp, går til butikken eller løper til trening. Du får ett poeng for disse aktivitetene selv om de er mindre enn 30 minutter:

• Sykle til jobben (Endomondo: Sykkel (transport), Strava: ingen match, må loggføres via nettsiden)
  • Gå til jobben
  • Løpe til jobben
  • Aktiv reisevei (for eksempel gå til butikken, sykle til kamp. Strekninger der du kunne tatt bil)
  • Elsykkel (Strava: Elsykkel)

Maks tre poeng om dagen

• Hovedregelen er 1 poeng for hver 30 minutter i aktivitet
  • Minst 30 min med fysisk aktivitet gir et poeng
  • Minst 90 min med fysisk aktivitet gir tre poeng
  • Du kan maks få tre poeng per dag, og målet er å nå gjennomsnittlig 1,5 om dagen. Dette gjelder både for laget og for enkeltpersoner

Du kan registrere aktiviteten selv på MinSide på sykletiljobben.no eller via appene Strava eller Endomondo.

Les ellers mer om premier, dannelse av lag og annet du måtte ha spørsmål om, på nettsidene til "Sykle til jobben".

Husk også å tagge dine sykkelbilder med #sykletiljobben.