Freihallen overtas av Kristiansund kommune

En epoke er over når Gunnar Murberg i dag overlater Freihallen til kommunen etter 35 års tjeneste som daglig leder. 

Frehallen - Klikk for stort bildeFreihallen, overtakelse 5. juli 2022. Fra venstre Gunnar Murberg (avtroppende daglig leder), Tormod Borge Skundberg (eiendomssjef Kristiansund kommune) og Siv-Grete Sponås (avdelingsleder Atlanten Idrettspark, Kristiansund kommune) Kristiansund kommune     

Freihallen stod ferdig oppført i 1987 og er et veldrevet idrettsanlegg som helt til nå har vært eid av Freihallen SA med eget styre. Gunnar Murberg har vært ansatt som daglig leder av hallen og har ivaretatt drifts- og vedlikeholdsoppgavene på en fremragende måte gjennom disse årene. 1. juli var den formelle datoen for kommunens overtakelsen, og 5. juli, hadde medarbeidere fra kommunen gjennomgang av hallen sammen med Murberg. 

Freihallen er jevnt og godt vedlikeholdt, og holder god standard alderen tatt i betraktning. Nytt sportsdekke er lagt i 2017, og hallen har også ny LED-belysning og ny EL-tavle.

Leietakere og brukere er Frei Fotballklubb og andre idrettslag, samt Frei ungdomsskole som er en nærskole for alle elever på 8.-10. trinn bosatt på Frei. De bruker i dag hallen til å gjennomføre kroppsøvingsfaget for sine elever. I framtida vil hallen også være aktuell til samme formål for den nye barneskolen som planlegges bygd i samme område.