Helgens brøyting

Hele brøytelaget har vært ute og brøytet denne helgen. Fokus har vært å brøyte veier for snø. Rydde vekk snø må komme seinere.

brøytefarkost - Klikk for stort bildeDet jobbes med å få ryddet veiene våre for snø. Ingunn Strand

Brøytetider

Vi har jobbet fra klokken 0400 både lørdag og søndag, samt avsluttet dagene klokken 1800. Avslutningen av dagene blir ikke helt riktig, da vi har hatt beredskap resten av døgnet. Beredskapen har vi benyttet til brøyting blant annet ved legevakten, sykehjemmene og oppmøteplasser for hjemmetjenesten.

Brøytelag

-Våre brøytelag består av 11 personer med ulike kjøretøy. I tillegg har vi 3 personer til som bakvakt. I helgen benyttet vi 2 av bakvaktene også. Den siste hadde jeg i reserve for ekstra uforutsette hendelser, forteller Sylwia Sivertsen på Kommunalteknikk. Antall bakvakter kan variere noe, da vi ser på hva værmeldingene forteller oss også.

Sylwia er den som har hatt vakt denne helgen. Hun skryter av sine kollegaer som hun mener har gjort en utmerket jobb denne helgen.

Hun forteller videre at de måtte ut og brøyte både ved legevakten, sykehjemmene og oppmøteplassene for hjemmetjenesten etter kl 1800 lørdag kveld. Vi var også ekstra oppmerksomme rundt tidspunkt for at nye skulle starte på jobb og at de som var ferdige på jobb skulle kunne komme seg hjem etter endt arbeidsdag.

Prioriteringer

-Når det snør og blåser så mye som det har gjort i helgen, har vi prioritert å brøyte alle veiene, de mest trafikkerte veiene først. Vi må vente med å rydde vekk snøen til vi har brøytet veiene. Dette håper vi å få gjort til uken, forteller Sivertsen.

Hun forteller videre at de prioriterte å holde parkeringsplassen og veien inn til Nordvesthallen godt brøytet hele helgen, siden det var fotballcup der. Dette er en jobb der vi må prioritere hele tiden og da kommer noe før noe annet dessverre.

Skoler og barnehager har ikke vært prioritert, men det kommer nå, siden skolene åpner i morgen tidlig. Vi planlegger at alt skal være bra i morgen tidlig. Yr melder nedbør i natt også, men satser på at skoler og barnehager skal få brøytet det som er nødvendig, sier Sivertsen avslutningsvis.

hjullaster med plog - Klikk for stort bildeDet er mindre kjøretøy som benyttes rundt om i smågatene i Kristiansund. De store kjøretøyene kommer seg ikke frem, derfor passer denne hjllasteren i smågatene Ingunn Strand

Ulike deler av byen har vært ulikt berørt av snømengden denne helgen. Dette har medført flere runder med brøyting en del steder. Sommerro er et av områdene som ble ekstra utsatt med nedbør og vind i helgen. Her var brøytemannskapene ute flere runder.

Feilmeldinger

Ønsker du å melde om feil har du mulighet til det via våre hjemmesider eller via sentralbordet om det skulle haste. Dette er de kanalene som er de riktige for feilmeldinger.

Tømming av avfall

snø avfallsbeholder - Klikk for stort bildeDenne nedsnødde avfallsbeholderen trenger å ryddes for snø slik at ReMidt kan hente avfallet den kommende uken. Ingunn Strand

Vi gjør så godt vi kan for å brøyte på en god måte. Vi må nok oppfordre til at alle innbyggere måker frem sine avfallsbeholdere og setter de hensiktsmessig for at ReMidt skal kunne hente avfallet på en best mulig måte.