Ved å glede andre med enkle midler kan vi skape et varmere lokalsamfunn for alle.

Har du noen gang tenkt på at det smilet du gir til en annen, kan være det eneste smilet en person får i løpet av dagen?

Har du noen gang tenkt på hvor godt det er å møte noen som ser deg i øynene og sier hei?

Har du noen gang tenkt på hvordan dagen din hadde vært uten venner og familie rundt deg som du vet er glad i deg uansett hva du har oppnådd den dagen?

Klikk for stort bilde

Du skal aldri undervurdere effekten av de små bidragene du kan gi til et mer inkluderende samfunn. I MOT jobber vi for å skape robuste ungdommer som inkluderer ALLE, slik at ingen skal føle seg ensomme eller utenfor. Det krever toleranse, aksept av forskjellighet og trygge miljø der unge og voksne gjør hverandre verdifulle. Det krever også MOT. MOT til å bry seg om de rundt seg, og faktisk se dem. Se dem med et smil, et nikk og et hei. Det kan være små ting, men det kan bety mye.

 

Fredag 23. november arrangeres MOT til å glede-dagen over hele landet. Flere tusen ungdommer er med på å spre glede. Ved å glede andre med enkle midler kan vi skape et varmere lokalsamfunn for alle. I år oppfordrer vi spesielt til å spre glede ved å vise takknemlighet til de rundt deg.  Si takk til bestevennen din som alltid er der for deg. Sett pris på kantinepersonalet på jobben som hver dag gir deg lunsj. Si at dine elever/kollegaer betyr noe for deg. Eller si takk til bussjåføren som kjører trygt til skolen/jobben hver dag. Vis at du ser dem, og setter pris på dem :) For husk: Vi greier bare å forhindre utenforskap og skape et inkluderende samfunn dersom både voksne og ungdom viser mot, ser hverandre og tar ansvar. 

 

Kjære alle sammen. Gled noen hver dag !

 

Kort informasjon om MOT og MOT til å glede-dagen: 

 

●      MOT til å glede-dagen har blitt arrangert siden 2004

●      MOT styrker ungdoms robusthet og mot gjennom livsmestringsprogram i skolen

●      Viktigste innsatsområde er MOTs program i ungdomsskolen og videregående skole. Partneravtaler med over 250 skoler.

●      MOTs dokumenterte resultater er mindre hyppig mobbing, færre ungdom uten en eneste venn, mindre psykiske vansker og mindre hyppig rusmisbruk.