Strandrydding

Plast er fortsatt en av de største trusler mot dyreliv i sjøkanten og på havbunnen. Strandryddeaksjonen fortsetter videre og vi håper at det også i år er mange som vil bidra i miljødugnaden. Du kan vinne opp til 10 000 kroner hvis du deltar i konkurransen! 

Hva er problemet?

Hvert år havner åtte millioner tonn plast i havet. Når plasten kommer ut i havet kan den forurense i hundrevis år. Dyrene i haven spiser plast og til slutt kan de sulte i hjel eller plasten kan brytes til mikroplast slik at de mindre dyrene i havet spiser det. Plast inneholder miljøgifter som kan akkumuleres i næringskjeden.

H​​​​vordan kan jeg bidra?

Du kan bidra med flere tiltak blant annet;  

  • ikke kaste søppel i naturen
  • bruke gjenvinningstasjon for ulike fraksjoner som ikke innhentes av kommunen
  • delta i årets strandryddingaksjon

Standryddingaksjon

Bli med på årets strandryddeaksjon!

Alle som har meldt inn sin ryddeaksjon til Ryddeportalen er med i trekningen på 10.000 kr. I tillegg skal en premie på 5.000 kr trekkes en lokal vinner av ryddeaksjon i NIR-området.

Før du rydder

  1. Registrer din aksjon i  Ryddeportalen til Hold Norge rent og knytt aksjonen din til Nordmøre Interkommunale Renovasjonsselskap. Husk å legge inn kontaktnummer som vi kan nå dere på.
  2. Ta kontakt med kommunen for å avtale et sted hvor du kan sette avfallet, eller si fra om du har tenkt å levere det selv til gjenvinningsstasjonen.
  3. Hent gratis sekker på servicetorget i din kommune.

Etter at du har ryddet:

  1. Avfallet må være i strandryddesekker eller sekker fra friluftsrådet og det må kun være marint avfall i sekkene.
  2. Etterpå setter du sekkene på avtalt sted eller leverer dem inn på gjenvinningsstasjonen. Hvis sekkene ligger ute må de sikres for vær og vind.
  3. Gi beskjed når du er ferdig. Vi vil gjerne vite antall sekker. Er det avfall som ikke får plass i de utdelte sekkene må dette meldes inn spesielt. 
  4. Registrer mengder i Ryddeportalen

Annen informasjon 

Se hjemmesidene til Hold Norge rent og Nordmøre interkommunale renovasjonsselskap, Der finner du mye nyttig informasjon.

Kontaktinformasjon

Camilla Klokset
Ingeniør
E-post
Telefon 411 80 803

Åpningstider

Mandag: 0730-14:30

Tirsdag:  0730-14:30

Onsdag:  0730-14:30

Torsdag:  0730-19:00

Fredag:  0730-14:30

Adresse

Besøkadresse:

Hagelinveien 17
6511 Kristiansund

Postadresse:

Dalabergan 4B

6511 Kristiansund