Besøk til eldre og sårbare grupper

Smittevernstiltak i sykehjem og Rokilde omsorgsboliger

På grunn av fortsatt smittevernrisiko med muterte virus minner vi om våre smittevernsrutiner!

• Pårørende fra kommuner med økt smitte eller smitte med mutert virus må fremlegge negativ test som ikke er eldre enn 3 dager. Ved alvorlig sykdom eller døende beboere gjøres individuelle vurderinger

• Alle pårørende må registrere besøket. Pårørende må gi umiddelbar beskjed dersom de oppdager at de er smittet.

• Alle besøkende som ikke har «beskyttet» status må ha munnbind. Besøkende som har «beskyttet» stauts (se forklaringsboks nedenfor) kan gjennomføre besøk uten munnbind

• Besøk skal gjennomføres i beboerrom med max. 2 besøkende

• Vi ønsker minst mulig besøkende i fellesareal.

• Besøkende skal opprettholde 1-2 meter til beboere/ ansatte/ andre pårørende

• Det er tillat med hjemmebesøk, men besøket må være i henhold til nasjonale anbefalinger

• Ved Rokilde omsorgsboliger er det ingen restriksjoner på antall besøkende i beboers leilighet. Ellers gjelder smittevernsreglene over også for Rokilde.

Smittevernstiltak i Storhaugen helsehus

På grunn av fremdeles smittevernrisiko med muterte virus minner vi om våre smittevernsrutiner!

• Pårørende fra kommuner med økt smitte eller smitte med mutert virus må fremlegge negativ test som ikke er eldre enn 3 dager. Ved alvorlig sykdom eller døende pasienter gjøres individuelle vurderinger

• Besøkende skal opprettholde 1-2 meter til beboere/ ansatte/ andre pårørende

• Besøksareal brukes fortsatt. Men det er mulighet for å sitte på verandaen ved finvær.

Besøk på Storhaugen Helsehus

• Avtal besøket på forhånd- ring avdelingen for avtale.

• Besøkstid på Storhaugen mellom kl.12-14 og mellom kl.16-19.

• Besøkstid er maks 60 minutter.

• Du har lov til å ha med gaver, blomster (allergifrie) og lignende

Endringer kan komme RASKT om smittesituasjonen endrer seg. Om noe er uklart, tar du kontakt med avdelingen!

• NB! Dersom du skal besøke en pasient eller beboer med sannsynlig eller bekreftet covid-19 gjelder egne smittevernråd og -rutiner for dette.

Munnbind

Det er ikke lenger generell munnbinds anbefaling hos ansatte i kommunen som er regnet som beskyttet, så lenge det ikke foreligger symptomer. De ansatte som jobber med beskyttede pasienter under 1 meters avstand, trenger heller ikke å bruke munnbind dersom begge er friske og symptomfrie.

Beskyttet status

De som blir regnet som «fullvaksinerte» er:

• De som har fått andre vaksinedose. Status som fullvaksinert gjelder fra 1 uke etter andre vaksinedose.
  • De som har gjennomgått sykdom og minst 3 uker senere har fått en dose vaksine. Status som fullvaksinert gjelder fra 1 uke etter vaksinedosen.
  • De som har fått vaksine med éndose-vaksine, med virkning fra 3 uker etter vaksinasjonen
  • De som har fått første dose vaksine og deretter, minst 3 uker senere, fått påvist covid-19-infeksjon. Status som fullvaksinert gjelder fra du er ute av isolasjon.

Dersom beskyttelsen skulle avta over tid, kan rådene komme til å endre seg. Dette kan eventuelt medføre råd om oppfriskningsvaksine.

De som blir regnet som «beskyttet» er:

• De som er fullvaksinerte (se over).
  • De som har fått 1. vaksinedose. Status som beskyttet gjelder fra 3 til 15 uker etter vaksinedosen. Det vil si at 2. dose må settes senest 14 uker etter første dose for å opprettholde status beskyttet inntil man regnes som fullvaksinert.
  • De som har gjennomgått infeksjon. Status som beskyttet gjelder i 6 måneder etter den positive prøven.