Lokale vedtak og anbefalinger

 

Lokalt vedtak

 

Skjenke- og serveringssteder

Vedtak etter smittevernloven § 4.1 av 22. oktober 2020: Kommuneoverlege, Askill Sandvik, har gjort følgende vedtak etter smittevernloven § 4.1: Alle skjenke- og serveringssteder skal føre oversikt over besøkende. Det er tilstrekkelig med en kontaktperson og ett telefonnummer per bord. Gjelder ikke for takeaway. Nåværende vedtak forlenges til og med 31.08.21


Lokale anbefalinger

 

Anbefaling til befolkningen:

Personer som har vært i områder med høy smitte/steder med utbrudd av mutert virus siste 10 dagene:

  • Vi anbefaler at du tar en koronatest når du kommer hjem fra reise
  • Vi anbefaler at du går i karantene til du har fått negativ svar på testen
  • For hele befolkningen gjelder dette: Dersom du har hatt besøk av personer fra kommuner med høy smitte, og du utvikler symptomer, gå umiddelbart i karantene og bestill testing.

Vi gjør oppmerksom på at dersom testen tas uten symptomer, er det et øyeblikksbilde. Utvikler du symptomer i løpet av 10 dager etter å ha vært i område med utbrudd, bør du snarest ta ny test for avklaring.

Følgende regler gjelder for kommunalt ansatte og besøkende på sykehjem:

  • Besøk i sykehjem: Personer som har vært i en kommune der det har vært utbrudd skal fremvise en negativ koronatest før besøk. Unntak ved alvorlig sykdom/palliasjon, ta kontakt med avdelingen.
  • Ansatte i Kristiansund kommune innenfor helse- og omsorg, og oppvekst bør ha negativ koronatest før arbeid, dersom du i løpet av de siste 10 dagene har vært i en av disse kommunene. Du har karantene fram til negativ test foreligger.
  • Ansatte i Kristiansund kommune i andre enheter bør ta kontakt med sin leder.

Kommuneoverlege Askill Sandvik oppfordrer alle som ankommer Kristiansund og har vært i kommuner med utbrudd de siste 10 dagene, om å ta en korona-test. Denne kan bestilles ved å gå inn på www.c19.no eller ringe koronatelefonen på 71573700.

 

Utbrudd i nærområder

 

 

 

Munnbind

 

Anbefalingene om munnbind gjelder personer over 12 år: