Spørsmål og svar om koronavaksinen

Venter du på vaksine?

Du kan følge med på hvor langt vi har kommet i vaksineringen i Kristiansund kommune her:  Koronavaksine

Massevaksineringen vil forgå i Braatthallen.

Vaksinen vi bruker er Comirnaty ( fra BioNTech og Pfizer).

Et vaksineringsteam kan komme hjem til de aller sykeste.

Koronavaksine på 1-2-3

Vet vi når vaksinen kommer?

Vi får levering av doser hver uke. Vent på SMS (tekstmelding) på din mobil for når du kan bestille. Følg også med i media og på kommunens hjemmeside.

Hvordan bestiller jeg vaksine?

Du vil bli kontaktet når det er din tur via SMS (tekstmelding på telefonen).

Når kommunen får bekreftet at vaksinene er på vei, setter vi opp datoer og bestemmer hvilken aldersgruppe som står for tur.

Når det er din tur til å ta vaksinen (når du har fått SMS)  bestiller du time elektronisk på  www.c19.no/vaksine

Du kan også kontakte Servicetorget på 71574000 og bestille time hvis du ikke har mulighet til å bestille digitalt.

Transport til vaksinasjonsstedet

Innbyggerne må i utgangspunktet selv komme seg til og fra vaksinasjonsstedet, men Kristiansund kommune er pliktig til å hjelpe med transport. Kontakt servicetorget og be om å bli satt på transportliste om du ikke har noen andre som kan kjøre deg.

Kan jeg gå til fastlegen for å få vaksine?

Nei, du skal ikke oppsøke fastlegen. Fastlegene vil ikke ha mulighet til å sette koronavaksine i Kristiansund kommune.

Hvor skal massevaksineringen foregå?

I Braatthallen

Hvordan får dere vite at jeg er i risikogruppen?

Vi får lister fra fastlegene hvem som skal prioriteres i aldersgruppen 18-64. Kontakt fastlegen din dersom du er i tvil om du står på prioriteringslista.

Hvorfor må jeg ta to vaksiner?

Du blir tildelt to datoer fordi du skal ta to doser. Det er svært viktig at du tar begge dosene, og at du møter opp på de datoene du får tildelt slik at det blir riktig tidsintervall mellom dosene. Blir du forhindret fra å komme til avtalt tidspunkt på dose 2, må du kontakte servicetorget.

Jeg har ikke bank ID – hvordan får jeg bestilt time til vaksinering?

Du kan be en av dine nærmeste om hjelp til å bestille. Hvem som helst med bank ID kan bestille for deg. Hvis du ikke har noen til å hjelpe deg kan kommunens servicetorg hjelpe deg.

Jeg har ikke data og jeg skjønner ikke dette med SMS - kan jeg få noen i familien min til å ta imot SMS fra kommunen?

Ja. Be en pårørende kontakte servicetorget og vi kan være behjelpelig med dette.

Jeg er bosatt i en annen kommune, men har fastlege i Kristiansund. Hvor skal jeg vaksinere meg?

Da skal du vaksinere deg i den kommunen du er folkeregistrert i. Det er unntak for de som er risikopasienter og har fastlege i Kristiansund. Disse vil få en SMS (tekstmelding) når det er deres tur.

Jeg er bosatt i Kristiansund kommune, men jeg har fastlege i en annen kommune. Hva gjør jeg?

Du vil få innkalling til å vaksinere deg i den kommunen du bor i uavhengig av hvor fastlegen din holder til.

Jeg er på besøk i Kristiansund og ønsker å vaksinere meg her. Kan jeg det?

Du skal i utgangspunktet vaksinere deg i den kommunen hvor du er folkeregistrert. Hvis du oppholder deg i Kristiansund over tid kan du ta kontakt med kommunen og vaksineres her.

Jeg har en slik helsetilstand som gjør at jeg må ha med meg ledsager i Braatthallen, men jeg har ikke ledsagerbevis – hva gjør jeg?

Du kan ta med deg noen som hjelper deg. Det er ikke behov for ledsagerbevis.

Hva vil det koste å ta vaksinen?

Vaksinen er gratis.

Jeg vil vite mer om vaksinen. Hvor finner jeg informasjon om det?

Her kan du lese om Comirnaty vaksinen fra Pfizer/BioNTech

Jeg ønsker ikke vaksinen – må jeg ta den?

Vaksinen er frivillig, og du har mulighet til å takke nei til vaksinen. Du kan ikke takke nei til vaksine før du har fått tilbud om vaksine (vent på SMS fra kommunen). Du må da aktivt gå inn og takke nei.

Hvis du ombestemmer deg og vil vaksineres likevel, ta kontakt med servicetorget.

Vi anbefaler sterk at du tar vaksinen så lenge du ikke har allergi mot komponenter, reaksjoner mot tidligere vaksiner osv Er du usikker på om du kan ta vaksinen, ta kontakt med din fastlegen.