Spørsmål og svar om koronavaksinen

Venter du på vaksine?

Det gjør foreløpig de aller fleste i Norge. I likhet med alle andre kommuner må Kristiansund forholde seg til prioriteringslista som er bestemt av helsemyndighetene. Når vi har nok vaksiner, vil vaksinasjon starte i stort omfang.

Vaksineringen vil forgå i Braatthallen.

Et vaksineringsteam kan komme hjem til de aller sykeste.

Koronavaksine på 1-2-3

Vet vi når vaksinen kommer?

Vi får levering av doser hver uke. Foreløpig får vi ikke så mange doser av gangen. Vent på SMS (tekstmelding) på din mobil for når du kan bestille. Følg også med i media og på kommunens hjemmeside.

Hvordan bestiller jeg vaksine?

Du vil bli kontaktet når det er din tur via SMS (tekstmelding på telefonen).

Når kommunen får bekreftet at vaksinene er på vei, setter vi opp datoer og bestemmer hvilken aldersgruppe som står for tur. De aller eldste vil bli oppringt.

Når det er din tur til å ta vaksinen (når du har fått SMS)  bestiller du time elektronisk på  www.c19.no/vaksine

Du kan også kontakte Servicetorget på 71574000 og bestille time hvis du ikke har mulighet til å bestille digitalt.

Transport til vaksinasjonsstedet

Innbyggerne må i utgangspunktet selv komme seg til og fra vaksinasjonsstedet, men Kristiansund kommune er pliktig til å hjelpe med transport. Kontakt servicetorget og be om å bli satt på liste om du ikke har noen andre som kan kjøre deg.

Kan jeg gå til fastlegen for å få vaksine?

Nei, du skal ikke oppsøke fastlegen. Fastlegene vil ikke ha mulighet til å sette koronavaksine i Kristiansund kommune.

Hvor skal massevaksineringen foregå?

Vi kommer til å massevaksinere i Braatthallen. Vent på beskjed om når det blir din tur.

Hvordan får dere vite at jeg er i risikogruppen?

Vi får lister fra fastlegene hvem som skal prioriteres i aldersgruppen 18-64. Kontakt fastlegen din dersom du er i tvil om du står på prioriteringslista.

Hvorfor må jeg ta to vaksiner?

Du blir tildelt to datoer fordi du skal ta to doser. Det er svært viktig at du tar begge dosene, og at du møter opp på de datoene du får tildelt slik at det blir riktig tidsintervall mellom dosene. Blir du forhindret fra å komme til avtalt tidspunkt på dose 2, må du kontakte servicetorget.

Jeg har ikke bank ID – hvordan får jeg bestilt time til vaksinering?

Du kan be en av dine nærmeste om hjelp til å bestille. Hvem som helst med bank ID kan bestille for deg. Hvis du ikke har noen til å hjelpe deg kan kommunens servicetorg hjelpe deg.

Jeg har ikke data og jeg skjønner ikke dette med SMS - kan jeg få noen i familien min til å ta imot SMS fra kommunen?

Ja. Be en pårørende kontakte servicetorget og vi kan være behjelpelig med dette.

Får jeg vaksinasjonsbrevet i AltinnDigipost eller e-Boks?

• Du finner brevet i din digitale postkasse som er Digipost eller e-Boks. Du får ikke tilsendt brevet i papirutgave med posten. (Selv om du ikke åpner brevet).
  • De som ikke har digital postkasse, får brevet i Altinn. Hvis du ikke logger deg inn i Altinn vil du få tilsendt brevet i papirutgave via posten.
  • De som har reservert seg for digital post får sendt brevet i papirutgave via posten.
  • Du kan finne ut av hva du har valgt (digital eller ikke digital postkasse) med å gå inn på norge.no – sjekk din kontaktinfo
  • Det er viktig at du oppdaterer e-post adresse og mobilnummer på norge.no - slik at vi har riktig kontaktinfo på deg

Jeg er bosatt i en annen kommune, men har fastlege i Kristiansund. Hvor skal jeg vaksinere meg?

Da skal du vaksinere deg i den kommunen du er folkeregistrert i.

Jeg er bosatt i Kristiansund kommune, men jeg har fastlege i en annen kommune. Hva gjør jeg?

Du vil få innkalling til å vaksinere deg i den kommunen du bor i uavhengig av hvor fastlegen din holder til.

Jeg er på besøk i Kristiansund og ønsker å vaksinere meg her. Kan jeg det?

Du skal i utgangspunktet vaksinere deg i den kommunen hvor du er folkeregistrert. Hvis du oppholder deg i Kristiansund over tid må du ta kontakt med kommunen og vaksineres her.

Jeg bor i Kristiansund, men jobber på plattform/båt og er ute på sjøen når jeg skal ha dose to. Hva gjør jeg?

Ta kontakt med servicetorget.

Jeg har en slik helsetilstand som gjør at jeg må ha med meg ledsager i Braatthallen, men jeg har ikke ledsagerbevis – hva gjør jeg?

Du kan ta med deg noen som hjelper deg. Det er ikke behov for ledsagerbevis.

Hva vil det koste å ta vaksinen?

Vaksinen er gratis.

Jeg vil vite mer om vaksinen. Hvor finner jeg informasjon om det?

Her kan du lese om Comirnaty vaksinen fra Pfizer/BioNTech

Her kan du lese om COVID 19 Vaccine fra AstraZeneca - Denne vaksinen er satt på vent inntil videre.

Jeg ønsker ikke vaksinen – må jeg ta den?

Vaksinen er frivillig, og du har mulighet til å takke nei til vaksinen. Dette vil føre til at du ikke lenger har mulighet til å få koronavaksine. Du kan ikke takke nei til vaksine før du har fått tilbud om vaksine (vent på SMS fra kommunen). Du må da aktivt gå inn og takke nei.

Hvis du ombestemmer deg og vil vaksineres likevel, ta kontakt med servicetorget. Du vil da komme bakerst i køen.

Vi anbefaler sterk at du tar vaksinen så lenge du ikke har allergi mot komponenter, reaksjoner mot tidligere vaksiner osv Er du usikker på om du kan ta vaksinen, ta kontakt med din fastlegen.