Remlan

Her du informasjon om Remlan badeplass, området og badevannskvaliteten.

Om Remlan

Remlan ligger sør-vest på Nordlandet, mot Markussundet/Bolgsvaet og Innlandet. Området er statlig sikra friluftsområde og har en aktiv velforening som har satt i stand de gamle trillebårstiene og holder vegetasjonen nede. Området har svaberg med rester av klippfisktørking og det er gammel trehusbebyggelse i rundt. Bading foregår fra svabergene og området er mye brukt til bading og soling. Her har du solen hele dagen og til langt på kveld. Remlan egner seg dårlig for de minste barna da det er bratte svaberg.

Parkering

Det er parkeringsplass tilknyttet området. Ta av mellom Omagata 26 og 28 og kjør ned til brygge og du ser parkeringsplassen. Det er fint å følge trillebårstiene til fots slik at du kommer ut på svabergene. I Omagata er det skiltet til Remlan og det er fint å komme seg dit med sykkel.

Fasiliteter 

Det finnes ingen toalettfasiliteter i området. Avfallsdunker er plassert ved parkeringsplassen og badeflåte settes ut i sesong.

Badevannskvalitet

Bading frarådes alltid i ett døgn etter kraftig regnvær. Vi fraråder også bading når prøveresultatet har vært over 1000 E. coli per 100ml to ganger på rad.

  • Målt: 17.06.2021
  • E. coli MPN / 100 ml: <1
  • Intestinale enterokokker cfu / 100 ml: 26

Gjennomsnittlig badevannskvalitet siste fire år: 


Badevannskvaliteten er stort sett bra, men det kan forekomme perioder med redusert kvalitet.