Ønsker du deg bedre hukommelse og økt konsentrasjonsevne?

Knudtzonlunden 2016 - Klikk for stort bildeFløyter og klarinetter, Åpen dag på kulturskolenÅ holde på med musikk, kunst eller teater er både viktig og morsomt i seg selv. I tillegg gir dette spennende og positive effekter på andre måter. 

Flere viktige ting skjer samtidig når du holder på med musikk, kunst og teater: 

  • Du lærer å beherske kompleksitet - at det foregår mye på en gang (kognitivt, emosjonelt, motorisk).
  • Konsentrasjonsevnen trenes.
  • Mestring og selvbilde styrkes.
  • Hukommelsen blir bedre.
  • Du tar vare på og utvikler deg selv som individ SAMTIDIG som fellesskap og samhandling med andre utvikles. 
  • Innovasjonsevne og kreativitet økes - du blir mer oppfinnsom. 

(Kilde: Wenche Waagen NTNU). 

Kristiansund kulturskole har mange ulike tilbud innen musikk, sang, teater og kunst for deg som er barn/ungdom. Du trenger ikke kunne noe fra før, vi lager et opplegg som passer for deg. Meld deg på til neste skoleår så fort som mulig, mer informasjon finner du her: 

Fagtilbud  Om kulturskolen Reglement og priser Søknadskjema

Det er ingen grunn til å frykte at det blir travelt å være elev i kulturskolen samtidig som du går på vanlig skole, snarere kan dette være en fordel med tanke på de egenskapene du utvikler som elev hos oss. 

Mysteriet på Tåkedalen pensjonat - Klikk for stort bildeMysteriet på Tåkedalen pensjonat Tore Lyngvær Det er også god helseeffekt av å drive med kunst og kultur. Gjennom en periode på 19 år har Verdens helseorganisasjon (WHO) gjennomgått 900 publikasjoner og 3.000 studier som berører sammenhengene mellom kultur og helse. Det er den mest omfattende gjennomgangen på feltet hittil, og i en rapport belyser de flere konkrete eksempler. Les mer her