Teaterforestillinger torsdag 15. juni i Festiviteten

Våre eldste teaterelever spiller stykkene "Å telle til null" og "Den triste kongen", to moderne og nyskrevne stykker som passer godt til barne- og ungdomsgruppen. Her får man litt humor og et solid innblikk i en utfordrende ungdomskultur i det moderne samfunn. Kl. 1800.

Plakat teater å telle - Klikk for stort bildePlakat teater å telle

Våre eldste teaterelever spiller stykkene "Å telle til null" og "Den triste kongen", to moderne og nyskrevne stykker som passer godt til barne- og ungdomsgruppen. Her får man litt humor og et solid innblikk i en utfordrende ungdomskultur i det moderne samfunn.

Litt om Å telle til null:
Stykket er skrevet av Kristofer Blindheim Grønskag.
"Å telle til null er bygd opp nesten som en bombe. Det begynner på scene ti og teller ned til scene null. I stykket møter man en rekke ungdommer som påvirkes av hverandres handlinger. Man møter gjengen som lager en youtube-hit på jernbaneskinnene. Man møter en ung realitystjerne og en stalker. Man møter de som har jobben med å vaske døde dyr av tog, og de som lurer fysisk utviklingshemmede Lars til å stjele fyrverkeri. Man møter en syk hund og en død ku. Alt dette, og enda mer til, utgjør det lappeteppet stykket skaper.

Å telle til null handler om mange ting. Er det for eksempel lov å ikke være konstant glad i lykketyranniet? Tør man vise hvem man egentlig er, når alt bare er fasade? Og hva skjer egentlig når man får nok? Hva skjer når man har telt til null?"

Litt om "Den triste kongen"
Stykket er skrevet av Ingunn Andreassen. En svært underholdende komedie. Stykket har eventyrformen, men gjenspeiler mange trekk ved dagens samfunn. Mye handler om paragrafer og politikk. Den "stakkers" kongen må skånes for opprivende opplevelser. Jurister og byråkrater framstilles i et lite flatterende lys. Dette gjør disse voksne figurene latterlige, men helten, den enkle tjenesetepiken, framstår som normal. 

Billetter kjøpes på www.billettportalen.no
'Kulturskolens sommerforestilling'

Hjertelig velkommen!