Bookbites - lån e-bøker og e-lydbøker på biblioteket!

Bookbites er laget for å gi gode lese- og lytteopplevelser! Det er helt gratis, og enkelt å bruke appen på telefon eller nettbrett.

OPPRETTE BRUKER I BOOKBITES:

  • Bookbites er en app for smarttelefon eller nettbrett. Last ned fra App Store eller Google Play, du må ha iOS 9.3 eller Android 5 eller nyere på telefon/nettbrett.
  • Du må ha e-postadresse, lånernummer (står på lånekortet ditt) og PIN-kode fra biblioteket for å opprette bruker i Bookbites. Dette må du ha tilgjengelig når du skal registrere deg første gang. 
  • Bookbites krever nasjonalt lånekort, der lånernummeret starter med N00-. 
  • Ta kontakt med biblioteket hvis du ikke har nasjonalt lånekort eller mangler pin-kode.

Her er en kort video som viser hvordan du oppretter bruker:

 

  • I tillegg til basisfunksjonene i en e-bokleser, som å velge skriftstørrelse og bakgrunnsfarge, hoppe til neste kapittel, slå opp ord i ordbok osv., har Bookbites en del tilleggsfunksjoner å by på. Visuelt søker den å gjenskape følelsen av å lese en fysisk bok, du kan se hvor tykk boka er før du åpner den og hvor mye som gjenstår av kapitlet du holder på med. Basert på din egen lesehastighet får du et anslag om hvor lang tid det vil ta å lese resten av boka. Når du har brukt Bookbites en stund vil du se hvor mye du har lest pr. dag og om lesehastigheten din har gått opp, noen vil nok synes slikt er litt artig å følge med på... 
  • Bookbites har en målsetning om øke leselysten og motivasjonen hos leseren. For en som ikke er så glad i å lese, kan det være motiverende i seg selv å følge med på hvor mye man får lest fra uke til uke. Appen har dessuten støttefunksjoner spesielt beregnet på svake lesere. Det kan være barn som skal lære seg å lese, personer som har dysleksi, og fremmedspråklige som skal lære seg norsk.
  • Om du ikke trenger eller er interessert i noen tilleggsfunksjoner, fungerer Bookbites selvsagt helt utmerket til bare å låne og lese også, eller lytte til lydbøker om du foretrekker det. På hver bok du har på lån vil det stå hvor mye som er igjen av lånetida, og på "Mine bøker" kan du følge med på reserveringene dine og se huskelisten over bøker du kanskje vil lese senere.

Lykke til med Bookbites, og ta kontakt med biblioteket om du lurer på noe! Fyldig brukerveiledning er tilgjengelig i appen, både tekst og små "videoguider".

 

Bookbites - Klikk for stort bilde