1. desember er en merkedag for brannvesenet i Norge. Det er nemlig røykvarslerens dag! Denne dagen har vi fokus på røykvarsleren og ønsker at folk sjekker og bytter batteri på sine varslere hjemme.

  

Høsten er absolutt her og de fleste er i gang med å plukke bort hagemøblene sine. Trampoliner pakkes ned og griller settes bort. En viktig ting å huske på når man rydder bort grillen er hvordan man lagrer gassflasken i huset sitt.

Hånd med nøkler i

  

På denne tiden av året er det mange som flytter for seg selv for første gang. De fleste studenter tenker nok mest på beliggenhet og pris når de velger sin første bolig. Vi i brannvesenet ønsker at brannsikkerheten blir prioritert når en ser etter en ny hybel. 

Grip er et unikum! Men det som gjør Grip så sjarmerende er mye det samme som gjør oss i brannvesenet bekymret. De tette trehusene gjør at en eventuell brann vil spre seg fort. Distansen ut til Grip vil gjøre at mange bygninger kan være tapt før våre konstabler kommer frem. Derfor er forebyggende tiltak svært viktig på Grip. Hele våren har vi jobbet med tiltak på Grip og denne helgen har det kulminert med stor tilstedeværelse av brannvesenet.  

Sammen med vårt nabobrannvesen (Nordmøre og Romsdal brann og redning IKS) har vi utviklet et utdanningsløp for nye brannforebyggere. En av de mange fordelene med dette er at vi kan hospitere hos hverandre og utveksle erfaringer.

 

For første gang har Nordmøre interkommunale brann- og redningstjeneste laget en årsmelding for å vise vårt arbeid i det foregående året. “Annerledesåret” 2020 er lagt bak oss og vi har samlet sammen tekst, bilder og statistikk for å gi et innblikk i hvordan vi jobbet dette året. De fleste store brannvesen lager årsrapporter hvert år, og nå hiver vi oss på den samme tradisjonen.  

I dag, onsdag 10. februar, markerer vi komfyrvaktens dag. I 2020 hadde vi 77 branntilløp ved komfyren i Møre og Romsdal. Mange av disse kunne vært unngått om komfyrvakt var installert. 

   

Noen uker med minus på gradestokken har gitt oss is på en del av vannene i området. Selv om isen er forlokkende og kan se trygg ut, ber vi alle våre innbyggere om å være forsiktige. 

Nordmøre brann- og redningstjeneste utfører feiing og tilsyn i Aure, Averøy, Smøla og Kristiansund. Brannforebyggerne våre trenger godkjent tilkomst til skorsteinen for å kunne utføre jobben på en sikker måte