Utsikt fra båt inn mot kysten

 

Her på Nordmøre er vi omringet av havet, vi har også mange vann og elver. Om sommeren blir det mer bading og ferdsel på vannet med båt øker. Noen ganger kan det gå galt, derfor er det viktig å vite hva man kan gjøre for å forebygge drukning.

Røyk og illustrasjon av bekyrmringsmelding

 

Hvordan sier man ifra om man vet om steder som ikke er brannsikre? Send en bekymringsmelding til oss i brannvesenet slik vi får vite om situasjonen. Vi kommer på befaring for å bistå og hjelpe med å løse problemet.

Hytte i snøkledd skog

 

Hytta er et kjærkomment fristed for mange nordmenn. I vårt område har vi i overkant av 2500 hytter og fritidsboliger. Krav til brannsikkerhet på hytta er likt som din faste bolig. Hvordan er brannsikkerheten på hytten din?

Kollasj med bilder fra 2021

 

Årsmeldingen fra i fjor er nå klar og vi kan se tilbake på 2021 som et aktivt år for NIBR, selv under restriksjoner fra pandemien. I løpet av året som gikk har vi tatt i bruk nye brannstasjoner, fått nye brannbiler og tatt i bruk nye metoder i forebyggende arbeid. Her kan du se vår oppsummering av året med bilder, tekst og statistikk.

Peis med fyr

Vi er midt i årets kaldeste periode og kombinert med høye strømpriser er det kanskje mange som bruker ildstedet sitt mer enn før. Vet du hva som skal til for å fyre trygt i vinter? 

 

 

1. desember er en merkedag for brannvesenet i Norge. Det er nemlig røykvarslerens dag! Denne dagen har vi fokus på røykvarsleren og ønsker at folk sjekker og bytter batteri på sine varslere hjemme.

  

Høsten er absolutt her og de fleste er i gang med å plukke bort hagemøblene sine. Trampoliner pakkes ned og griller settes bort. En viktig ting å huske på når man rydder bort grillen er hvordan man lagrer gassflasken i huset sitt.

Hånd med nøkler i

  

På denne tiden av året er det mange som flytter for seg selv for første gang. De fleste studenter tenker nok mest på beliggenhet og pris når de velger sin første bolig. Vi i brannvesenet ønsker at brannsikkerheten blir prioritert når en ser etter en ny hybel. 

Grip er et unikum! Men det som gjør Grip så sjarmerende er mye det samme som gjør oss i brannvesenet bekymret. De tette trehusene gjør at en eventuell brann vil spre seg fort. Distansen ut til Grip vil gjøre at mange bygninger kan være tapt før våre konstabler kommer frem. Derfor er forebyggende tiltak svært viktig på Grip. Hele våren har vi jobbet med tiltak på Grip og denne helgen har det kulminert med stor tilstedeværelse av brannvesenet.  

Sammen med vårt nabobrannvesen (Nordmøre og Romsdal brann og redning IKS) har vi utviklet et utdanningsløp for nye brannforebyggere. En av de mange fordelene med dette er at vi kan hospitere hos hverandre og utveksle erfaringer.