Generelle hjelpetjenester
Alarmtelefonen for barn og unge
telefon: 116 111
Alarmtelefonen for Barn og Unge er en gratis nødtelefon for barn og unge som har det vanskelig hjemme. Dit kan man ringe hvis man blir slått, har foreldre som ruser seg, eller på annen måte har det vondt. Telefonen kan også benyttes av voksne som er bekymret for barn og unge i sine omgivelser. Åpeningstid hverdager kl. 15.00-08.00. Den er ellers døgnåpen hele året – i helger og på hellig- og fridager. Nettsider: www.116111.no E-post: post@116111.no
ADHD-foreningen i Norge:
ADHD Norge
Nettsiden til ADHD-foreningen med informasjon om foreningen og ADHD.
Barneombudet
Telefon: 22 99 39 50
Barneombudet er uavhengig, selvstendig og partipolitisk nøytral, opprettet gjennom en egen lov. Barneombudets hovedoppgave er å fremme barns interesser overfor det offentlige og private, og følge med i utviklingen av barns oppvekstkår. Telefontid hverdager kl. 09.00-15.45. Barneombudet – Vi er på lag med barn og unge E-post: post@barneombudet.no
Bekymringstelefonen Voksne for Barn
Telefon 810 03 940
Telefontjeneste for voksne som har bekymringer eller spørsmål i forhold til barn og unge. Åpent alle hverdager. Nettsider: Forsiden - Voksne for Barn (vfb.no) E-post: bekymring@vfb.no
Kirkens SOS
telefon: 815 33 300
En døgnåpen krisetjeneste. Kirkens SOS tilbyr anonym og uforpliktende samtale - på krisetelefon eller via en SOS-melding. Nettside: Kirkens SOS (kirkens-sos.no)
Kripos
telefon: 23 20 80 00
Kripos er et kompetansesenter for norsk politi med hovedmål å forebygge og bekjempe organisert og annen alvorlig kriminalitet. Kripos behandler også tips og informasjon om seksuell utnytting av barn, menneskehandel og rasistiske ytringer på internett. Åpningstid hverdager kl. 08.00-15-00. Nettside: Kripos - Politiet.no E-post: kripos@politiet.no
Politiet
telefon: 02800
Hvis du har informasjon om et kriminelt forhold eller opplysninger som kan forhindre en kriminell handling, er politiet interessert i dette. Hvis budskapet ditt haster, bør du ringe oss. Er det snakk om en nødssituasjon må du ringe politiets nødnummer 112. Nettside: Startside - Politiet.no
Redd barna
telefon: 22 99 09 00
Redd Barna kjemper for barns rettigheter og for at barn skal leve et verdig liv - uansett hvem de er og hvor de bor. Alt Redd Barnas arbeid bygger på FNs konvensjon om barns rettigheter. Vi jobber også for å styrke lokalsamfunn og kjemper mot brudd på barns menneskerettigheter. Åpningstider hverdager kl 08.15-16.00, i skoleferien kl 08.00-15.00. Nettside: Redd Barna - Vi redder barn
Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom
telefon: 800 33 321
På Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: Kors på halsen - Kors på halsen (korspahalsen.no)
ung.no
ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. De gir deg informasjon om dine rettigheter, muligheter og plikter. Målgruppen er ungdom mellom 14 og 20 år. Nettside: Ung.no — offentlig og kvalitetssikret informasjon for ungdom
Helse
Helsestasjon for ungdom
Helsestasjon for ungdom er et tilbud til gutter og jenter i alderen 13-23 år og er et supplement til skolehelsetjenesten. På helsestasjon for ungdom jobber både lege og helsesøster samt psykolog som er vant til å snakke med ungdom, og alle har taushetsplikt. Det er ingen timebestilling og tilbudet er gratis.
Sandvika helsestasjon: Rådmann Halmrastsvei 2. Telefon: 67 50 32 70. Åpningstid: Mandag og tirsdag kl. 15.30-18.30.
Bekkestua helsestasjon: Gamle Ringeriksvei 43. Telefon: 67 10 29 50. Åpningstid: Onsdag og torsdag kl. 15.30-18.30.
Interessegruppa for Kvinner med Spiseforstyrrelser (IKS) Informasjons- og krisetelefon
telefon: 22 94 00 10
Spiseforstyrrelser er ikke noe en vokser av seg, men et alvorlig problem som man trenger hjelp til å komme ut av. Når en kontakter IKS treffer du alltid en kvinne som har personlig erfaring med spiseforstyrrelser. Alle som arbeider i IKS har taushetsplikt.
unghelse.no
Tjenesten har som målsetning å hjelpe ungdom med å finne svar på de spørsmål de måtte ha, og dessuten skaffe tilveie den informasjon de trenger. Nettside: www.unghelse.no E-post: post@unghelse.no
Psykisk helse
Angstringen – informasjonstelefon
telefon: 22 22 35 30
Angstringen tilbyr selvhjelpsgrupper for mennesker med angst. De arbeider også med informasjon- og kunnskapsformidling om angst og bearbeidelsen av denne gjennom selvhjelp. Telefontid på tirsdager og fredager mellom 10 - 14, samt onsdager og torsdager mellom 10 - 13.
Forside - Angstringen Norge
E-post: oslo@angstringen.no
Mental Helses hjelpetelefon
telefon: 116 123
Noen ganger blir utfordringene for store og noen ganger kan det føles vanskelig å komme videre. Kanskje trenger du noen å snakke med? Noen som har tid til å lytte, og som kan gi deg råd og informasjon? Hjelpetelefonen er et døgnåpent tilbud - 365 dager i året.
Sidetmedord (mentalhelse.no)
Seksualitet
Homofiles ungdomstelefon
telefon: 810 00 277
Homofiles ungdomstelefon er Skeiv Ungdoms hjelpe- og støttetelefon. Dette er et lavterskeltilbud som skal være tilgjengelig for unge som trenger noen å snakke med om forelskelse, seksualitet, kjønn, identitet, aktivitetstilbud og sikrere sex. Tjenesten er åpen søndag til fredag fra kl 18.00-22.00.
LLH
tlf: 23 10 39 39
Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) arbeider for at lesbiske, homofile, bifile og transpersoner skal kunne leve åpent uten frykt for å bli sosialt utstøtt, diskriminert eller trakassert. Telefontid hverdager kl. 0900-1200 og 1300-1400.
Skeiv.no - LLH - Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner
E-post: post@llh.no
Suss
telefon: 800 33 866
Senteret for ungdomshelse, samliv og seksualitet (SUSS) arbeider for å sikre ungdom hjelp til å oppnå bedre helse, spesielt å forebygge uønskede graviditeter, abort og overføring av seksuelt overførbare sykdommer. Åpningstider: Alle dager i året kl. 14-20.
Seksuelle overgrep
DIXI Ressurssenter Oslo
telefon: 22 44 40 50 / 93 05 80 70
DIXI arbeider for å hjelpe voldtektsofre og deres pårørende, spre informasjon om senskader og følgeskader samt drive holdningskapende arbeid. DIXI er også et tilbud til gutter og menn.
DIXI RESSURSSENTER
E-post: dixi@dixioslo.no
Landsdekkende telefon for Incest- og seksuelt misbrukte
telefon 800 57 000
Hjelpetelefon for incest- og seksuelt misbrukte barn og voksne av begge kjønn og pårørende til seksuelt misbrukte. Hovedmålet er å hjelpe seksuelt misbrukte til å få en bedre livskvalitet, og bidra til å redusere seksuelle overgrep mot barn og unge. Du kan gjerne være anonym, og alle som jobber her har taushetsplikt. Åpningstider: Hele døgnet, hele året.
Hjelpetelefonen for seksuelt misbrukte (hfsm.no)
E-post: post@hfsm.no
Støttesenter mot incest
telefon: 23 31 46 50
Stiftelsen har som formål å hjelpe og støtte incestutsette kvinner og deres foresatte i deres arbeid frem mot et bedre liv, samt å bekjempe incest ved å synliggjøre og motarbeide et hvert forhold i samfunnet som legitimerer, underbygger og opprettholder seksuelle overgrep mot barn. Telefontid hverdager kl. 10.00-16.00, i tillegg mandager og torsdager kl. 10.00-20.30.
Nok. Oslo – Ingen skal bli utsatt for seksuelle overgrep (nokoslo.no)
E-post: post@nokoslo.no
Røyk og rus
Al-anon
telefon: 51 62 94 51
Al-Anon har som formål å hjelpe familie og venner av alkoholikere. Deres familiegrupper er et fellesskap av familier og venner av alkoholikere som deler sine erfaringer, styrke og håp for å løse sine felles problemer. Al-Ateen er det samme tilbudet for yngre mennesker. Telefontid hverdager kl. 09.00 og 16.00.
Al-Anon Norge - Håp og hjelp for familie og venner av alkoholikere Håp og hjelp for familie og venner av alkoholikere
Dopingtelefonen
telefon: 800 50 200
Dopingtelefonen er en gratis og anonym informasjonstjeneste for alle som har spørsmål om doping og slankepreparater. Dopingtelefonen driver antidopingarbeid gjennom informasjon og undervisning og er knyttet til hormonlaboratoriet ved Oslo universitetssykehus, Aker.
Rus og doping telefon på nett - Dopingtelefonen.no
E-post: post@dopingtelefonen.no
Rustelefonen
telefon: 08588
Denne tjenesten er landsdekkende og er drevet av Sosial- og helsedirektoratet. Her kan du få faktainformasjon om rus og rusmiddel, informasjon om hjelpeapparatet samt råd og veiledning knyttet rusproblematikk. Hovedmålgruppa er ungdom som eksperimenterer med rusmiddel, deres pårørende og andre som har spørsmål om rusbruk. Telefontid: hver dag kl. 11 – 19.
rusinfo.no
Røyketelefonen
telefon: 800 400 85
Røyketelefonen er en gratis veiledningstjeneste for deg som ønsker informasjon om eller hjelp til å slutte med røyk eller snus. I tillegg til å hjelpe med røykeslutt gir veilederne informasjon til studenter, kursledere, helsepersonell og andre Telefontid: hverdager kl. 09.00-18.00.
Familie
Hjelpelinjen for spillavhengige
telefon: 800 80 040
Tusenvis av nordmenn er blitt avhengige av pengespill. Er du en av dem? Eller kjenner du en som spiller for mye? Da kan du ringe Hjelpelinjen. Her vil du møte en person som kan støtte mennesker i krise. Ved å ringe Hjelpelinjen får du også informasjon om hva som finnes av behandling for spillavhengige. Samtalen er gratis.
Forside - Hjelpelinjen
Kreftlinjen
telefon: 800 48 210
Hos Kreftlinjen får du kontakt med noen som kan lytte, forstå og gi svar. Avhengig av hva du lurer på, kan du få snakke med spesialsykepleiere, jurister og sosionomer. Du kan også ringe hvis det er noe du har på hjertet som du synes det er vanskelig å dele med dine nærmeste.
Kreftforeningen - Vi er til for alle rammet av kreft
E-post: kreftlinjen@kreftforeningen.no
Landsforeningen for etterlatte etter selvmord
telefon: 22 50 25 70
Omsorg og hjelp for etterlatte ved selvmord i Norge er svært varierende. Foreningen arbeider for å sikre aktiv hjelp og støtte til familier, pårørende og eventuelt andre berørte som mister noen av sine nærmeste ved selvmord.
LEVE | Landsforeningen for etterlatte ved selvmord
E-post: post@leve.no
Landsforeningen for Voldsofre
telefon: 22 16 40 00 / 90 20 34 64
Landsforeningen for Voldsofre skal arbeide for å hjelpe og støtte de som har vært utsatt for vold, og er påført skade av fysisk, psykisk og økonomisk art. Den skal videre arbeide for å redusere bruken av vold, og herunder kartlegge omfanget av vold, arten av den og virkningen.
Rasisme og diskriminering
Antirasistisk Senter
telefon: 23 13 90 00
Antirasistisk Senter er et uavhengig senter som arbeider for å bekjempe rasisme og diskriminering i Norge. Antirasistisk Senters visjon er et kulturelt mangfoldig og sosialt rettferdig samfunn.
Antirasistisk
E-post: epost@antirasistisk-senter.no
Likestillings- og diskrimineringsombudet
telefon: 800 41 556 / 23 15 73 00
Ombudet skal bekjempe diskriminering og fremme likestilling uavhengig av blant annet kjønn, etnisitet, funksjonsevne, språk, religion, seksuell orientering og alder.
LDO - Startside
Tvangsekteskap
Røde kors informasjonstelefon om tvangsekteskap
telefon: 815 55 201
Røde Kors har en egen informasjonstelefon om tvangsekteskap som er etablert på oppdrag fra barne- og likestillingsdepartementet. Det er aktuelt å ringe telefonen hvis du vil vite hvor du kan henvende deg for å få hjelp til å unngå et tvangsekteskap, og hvordan man kan hjelpe mennesker som allerede befinner seg i et ekteskap basert på tvang.
Annet
forskning.no
telefon: 22 80 98 90
forskning.no er Nordens største nettbaserte kanal for formidling fra norsk og internasjonal forskning. forskning.no består av nyheter, bakgrunnsstoff, faktainformasjon og multimediapresentasjoner om de fleste temaer som berøres av forskning.
Forskning.no – Norges største nettavis om forskning
E-post: epost@forskning.no