Besøk på Klippfiskmuseet

Erasmus+ besøket fra Spania har vært i Kristiansund i fem dager. De har fått lære om det norske skolesystemet, ved å besøke ulike skoler og barnehager. I tillegg fikk de oppleve noe av kulturen Kristiansund har å by på.

Guidet tur på Klippfiskmuseet

Forrige torsdag deltok de spanske gjestene på en guidet tur til Klippfiskmuseet. Her fikk de lære litt om historien til klippfisken i Kristiansund. De fikk blant annet høre om hvordan klippfiskhandelen var med på å forme Kristiansund som by.  

Dyktig guide fra Nordmørsmusea

De spanske gjestene var så heldige å få den dyktige guiden Ann-Charlott Sommer-Eklund, fra Nordmørsmusea, som sin omviser og formidler. Ann-Charlott gjorde historien om Kristiansund og klippfisken levende og veldig godt tilpasset våre spanske gjester.

Oppleve både by og natur

Etter turen til museet var besøket med på en gåtur tilbake til sentrum langs sjøen. Senere på dagen var besøket fra Spania med på sightseeing til Atlanterhavsveien, som de ikke fikk muligheten til å se dagen før. 

 

 

 

Uken kort oppsummert

Denne uken har gått fort og hatt mye innhold. 

-Vi har forsøkt å gi våre gjester et innblikk i norsk barnehage- og skolehverdag i håp om at dette er noe de kan ta med tilbake til sin hverdag. Og vi har hatt veldig stort utbytte av dette besøket, der vi har fått fortalt hva vi gjør og diskutert med våre kollegaer. Og vi har absolutt lært masse og knyttet nye kontakter, forteller en engasjert enhetsleder for barnehage og opplæringstjenesten Elin Mari Strømsholm. Tre av de besøkende har fått besøkt barnehage og barneskole på Arverøy, samt fått innblikk i hvordan det jobbes i PPT og opplæringstjenesten.

-Våre gjester har fått bli med på besøk for å erfare hvordan Dale barneskole, Innlandet barneskole, og barnehagene Heinsa, Karihola, Dale, Nordlandet, Rensvik, Veslefrikk og Idrettsbarnehagen  jobber med å løse sine oppgaver i hverdagen, forteller rektor ved Dale barneskole Knut Einar Olsen. Og vi ser frem til flere besøk og mer erfaringsutveksling, avslutter han.