Norske redningshunder skal trene i Kristiansund denne helgen.

Norske Redningshunder distrikt Møre og Romsdal har treningssamling i Krisitnasund helgen 14. til 16. april 2023. 

Godkjent redningshund Børre ute på leting i skogen. - Klikk for stort bildeGodkjent redningshund Børre ute på leting i skogen. Børre tilhører Jim Martinsen Ina Roksvåg og Memoria

Lørdag og søndag vil Norske redningshunder trene med hundene i by, skog og mark.

På grunn av mye snø utenom urbane strøk vil de mest sannsynlig trene og bli ekstra synlig i våre urbane strøk. Norske Redningshunder planlegger å holde øvingene unna barneskoler og barnehager.

"Figuranter"

Det kan være du vil se personer som oppholder seg på litt uvanlige plasser rundt i sentrum og andre områder de trener på. Det er fordi Norske redningshunder trener ved å bruke "Figuranter" som går i skjul og gjemmer seg for at hunnene skal finne dem.

Alle som deltar på øvelsen vil være merket med gule eller blå vester med NRH-logo på og hundene er også merket med gule vester med "Elev" eller "Redningshund" på. Forteller Victoria Pettersen fra Norske Redningshunder distrikt Møre og Romsdal.

Ved treningsområdene settes det opp en plakat med "Trening med Norske Redningshunder pågår" for å signalisere at det er aktivitet i området.

Bare spør om du ser dem

Om du er nysgjerrig på hva de driver med er det lov å spørre. Om en hund er i aktivt søk sammen med føreren sin kan det hende du får beskjed om å vente litt, så vil noen andre snakke med deg i mellomtiden. Vi vil gjerne vise og snakke om hva vi driver med, sier Victoria Pettersen.

Godkjent redningshund balder hviler seg på bakken i en skog med en sekk ved siden av. Har på seg grønn refleksvest. - Klikk for stort bildeGodkjent redningshund Balder, tilhører Ina Roksvåg. Ina Roksvåg og Memoria