Prosjektet "Nature in your face" bidrar snart til utstilling i Kristiansund

Kristiansund kommune ved Dale barneskole, lokale bedrifter og NTNU samarbeider om å skape utstillingen som finner sted i slutten av oktober.

Her setter vi fokus på hva som skjer med all plasten vi omgir oss med i hverdagen.Bilde av Kristoffer S Fjællingsdal - Klikk for stort bildeKristoffer S Fjællingsdal som er forsker ved NTNU, inviterer til utstilling og workshop siste uken i oktober. Tema er plast og plastproblematikk. Ingunn Strand    

Utviklingsarbeid denne uken

Forskerne fra NTNU, Erica Löfström og Kristoffer S. Fjællingsdal, er denne uken i Kristiansund blant annet for å bidra til at elever ved Dale barneskole lager eller dekorerer plastmasker med plastpellets lagd av lokalt utviklede plastavfall.  RePlast heter bedriften som henter oppkvernet plast fra hele landet og lager plastpellets av dette materialet.

Disse maskene skal bli en del av utstillingen som vi lager i slutten av oktober.

Workshop og utstilling 26.-30. oktober 2022

Den siste uken i oktober skal vi fylle Byboksen med plastavfall som er funnet lokalt her i regionen. Byboksen vil bli plassert på Rådhusplassen i en uke i denne forbindelsen. Byboksen blir tilgjengelig for publikum fra onsdag til og med søndag. 

Vi ønsker dere velkomne til en utstilling og workshop i regi av NTNU og Kristiansund kommune, hvor lokal plastforsøpling er hovedtemaet.

For å kunne oppnå en renere natur og en redusert forsøplingsproblematikk i nærmiljøet, viser nyere forskning at det å konkretisere og visualisere problemet står sentralt. Vi har ofte et litt overfladisk forhold til plast, og når den forsvinner ut av husholdningene våre i store sekker så havner den på mystisk vis litt både her og der. Men hva finnes egentlig der ute av plastforsøpling? Hva gjør den med oss og nærmiljøet vårt? Hva skjer med plast som samles inn og foredles? Og viktigst av alt; hva kan gjøres i Kristiansund og omegn for å begrense mengden plast som havner i naturen og havet?

Vi håper at så mange som mulig ønsker å ta turen innom utstillingen vår, og se med egne øyne hva som ligger og flyter der ute – i skogen, på strendene, og på havbunnen, i veigrøftene – og samles på en arena hvor problematikken kan diskuteres både løst og fast. Dere er hjertelig invitert til vår plastutstilling «Under Overflaten», 26-30. oktober 2022 i ByBoksen i Kristiansund som for anledningen er plassert på Rådhusplassen.

Invitasjon til workshop 26. og 28. oktober 2022

Har du anledning til å delta i en to-timers workshop 26. eller 28. oktober melder du deg på via linken under. Det er oppmøte ved Byboksen på Rådhusplassen og du får mulighet til å påvirke og komme med innspill i dette forskningsprosjektet.

Det er enkel servering i forbindelse med workshoppen.

Bindende påmelding til workshoppen onsdag 26.oktober klokken 1200 til 1400

Bindende påmelding til workshoppen fredag 28.oktober klokken 1200-1400

For mer informasjon om hele prosjektet "Nature in your Face"

Finansiering av dette prosjektet

Norsus er forskningspartner sammen med NTNU, samt at prosjektet finansieres av Norges Forskningsråd.  

Dette er pellets og flakes.  Flakes er produktet som senere blir til pellets. lagd av plast som er gjenvunnet i vår region. - Klikk for stort bildeDette er pellets og flakes. Flakes er produktet som senere blir til pellets. lagd av plast som er gjenvunnet i vår region. Ingunn Strand