Rydd kysten vår, bli med i Kystlotteriet.

Mange har allerede vært med å ryddet søppel langs kysten på Karihola og Sommerro. Det er fortsatt gode muligheter til å bli med på ryddingen og Kystlotteriet. Nytt nå er at registrering av lodd gjøres digitalt av deltagerne selv.

En person i rød jakke legger søppel oppi en kystlotteriet søppelsekk, stående på et svaberg med hav i bakgrunnen - Klikk for stort bildeKystlotteriet har nye sekker som kan brukes til ryddingen. De finnes ved ryddestasjonene og på Servicetorget

Plast i havet skader fisker, sjøfugler og andre dyr, og er et stort miljøproblem. Nå kan du rydde søppel langs kysten, og i naturen, og vinne flotte premier. I forbindelse med prosjektet Nature in Your Face og i samarbeid med Miljøstiftelsen Elv og Hav har vi plassert kystplanker/ryddestasjoner på Karihola ved pumpestasjonen og på Sommerro ved Annas fotspor.

Hvordan kan jeg delta?

Du finner ryddestasjoner på Karihola ved pumpestasjonen nederst i Havgapet og på Annas fotspor på Sommerro. Ryddesekker hentes fra ryddestasjonene eller på servicetorget og etter opprydding leveres sekker til gjenvinningsstasjon på Hagelin. Slik delta du i Kystlotteriet:

  • Ta med deg en sekk fra ryddestasjonene eller fra servicetorget
  • Plukk søppel fra naturen og fyll sekken med søppel
  • Sett fra deg sekken ved en kystplanke og fest den i vaieren, eller lever sekken på gjenvinningsstasjonen.
  • Scan QR-koden på sekken med telefonen og følg instruksjonene for å registrere sekken og få lodd.
  • Du kan også registrere sekken og få lodd på kystlotteriet sin side her.
  • Del gjerne bilde av ryddeaksjonen din med #kystlotteriet og @miljostiftelsen_elvoghav

For deg som allerede deltar

Det er allerede mange som har vært med på initiativet og ryddet søppel. Det synes vi er kjempeflott! Nå er det slik at dere frivillige ryddere registrerer sekkene dere har ryddet selv, og mottar lodd digitalt på kystlotteriet sine sider.

  • Vi plasserer ikke lenger ut lodd på ryddestasjonene.