Ordfører Kjell Neergaard ledet an seremonien. Han åpnet med å fortelle at kommunen merker en økende interesse for å bli miljøsertifisert, med bakgrunn i at det blir flere og flere forventninger til aktivt miljøengasjement både fra kunder, samfunnet og potensielle arbeidstakere. Miljøfyrtårn er for mange en god måte å koordinere sitt miljøarbeid, og samtidig ha oppfølging og bevis på at det foregår.
Med disse tre er det nå 38 sertifiserte miljøfyrtårn i Kristiansund.
Før de tre fikk sine sertifiseringsbeviser presenterte hver av dem sin bedrift og miljørådgiver i kommunen Elin Kamsvåg fortalte om hvordan vi måler miljøutslipp og fremtidens behov for energi. Næringsrådgiver og miljøfyrtårn ansvarlig i kommunen Paul Einar Storvik fortalte også om hva miljøfyrtårnordningen egentlig er.
Her er bilder fra begivenheten:
Hva er miljøfyrtårn?
- Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar.
- Miljøfyrtårn er den første nasjonale ordningen i Europa som er blitt anerkjent av EU.
- Over 11 400 virksomheter er sertifiserte som Miljøfyrtårn – fra små og mellomstore enkeltvirksomheter til store konsern og kommuner (per 2025).
- Miljøfyrtårn-sertifisering er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp, og godkjent som miljødokumentasjon i anbudskonkurranser.
- Sertifiserte virksomheter kan fremlegge Miljøfyrtårn –sertifikatet som dokumentasjon når offentlige oppdragsgivere i andre europeiske land gjennomfører konkurranser, og det er stilt krav om EMAS eller andre miljøledelsessystemer.