Felles tjenestebeskrivelser

Hovedmålet med dette prosjektet er at Kristiansund kommune, sammen med kommunene i Romsdlasregionen, utvikler felles tjenestebeskrivelser innen helse og omsorg. 

Deltakerkommunene ønsker å etablere lik tildelingspraksis samt sikre effektiv saksbehandling. Det er også et mål at innbyggerne skal kunne bo trygt hjemme. Prosjektet skal bidra til å klargjøre både kommunens ansvar og innbyggernes eget ansvar.

Hvorfor gjør vi dette?

Kommunene i regionen står derfor overfor store fremtidige utfordringer med flere eldre og færre yngre innbyggere. Det innebærer vesentlig mindre tilgang på arbeidskraft.

I tillegg lever innbyggerne lengre. Møre og Romsdal har en betydelig vekst i antall brukere på institusjon, og kommunene i fylket innvilger mer av institusjonsbaserte tjenester sammenlignet med kommuner i andre fylker.

De fleste pleie- og omsorgstjenester tildeles gjennom vedtak og beslutninger. Siden vi bruker mer ressurser og timer per innbygger i alle aldersgrupper, må kommunene vurdere interkommunalt samarbeid om prioriteringer og tildelingspraksis.

Hvem eier prosjektet?

Prosjektet ble satt i gang etter initiativ fra kommunalsjefene innen helse og omsorg i Romsdal. Kristiansund kommune ble invitert til å delta i dette prosjektet.

Deltakende kommuner

Kommunene Aukra, Hustadvika, Kristiansund, Molde, Rauma og Vestnes samarbeider nå om dette prosjektet og ønsker å inngå et langvarig, interkommunalt samarbeid.

I innsiktsfasen og underveis vil vi også lære av andre kommuner, samt av innovasjons- og forskningsmiljøer nasjonalt og internasjonalt.

Hva skjer når?

Prosjektdeltakere jobber kontinuerlig ut over høsten 2024.

Målet er å ferdigstille prosjektet og ha klar en politisk sak ved nyttår 2025.

Hvordan prosjektet er organisert:

Styringsgruppe: kommunalsjefnettverket i Romsdal og kommunalsjef i Kristiansund
Arbeidsgruppe 1: felles tjenestebeskrivelser
Arbeidsgruppe 2: veileder til tjenestebeskrivelsene
Arbeidsgruppe 3: system for veiledning
Arbeidsgruppe 4: samskaping, innovasjon og kommunikasjon