Fotoutstillingen «Ett år med krig i Europa»

Utstillingen "Ett år med krig i Europa" ble åpnet av ordfører Kjell Neergaard lørdag 24. juni. Ta turen til Carolines plass og opplev denne utstillingen som tar for seg krig i Europa på en tankevekkende måte. Den er tilgjengelig frem til 11. juli i Kristiansund.

hus gress bjørk stativ fotografi - Klikk for stort bildeI kveld, torsdag 22.juni, ble utstillingen "Ett år med krig i Europa" satt opp av frivillige i Nordic light sammen med daglig leder Aksel Sandvik i Nordic Light. Utstillingen ble åpnet av ordfører Kjell Neergaard lørdag 24. juni. Ingunn Strand

Historisk bakteppe

Natt til 24. februar 2022 invaderte Russland nabolandet Ukraina. Hendelsen rystet verden og endret den sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa. I forkant av invasjonen og i tiden etter, har Aftenpostens fotografer og reportere vært til stede i Ukraina, Russland, Polen og Norge og dokumentert hverdagen til menneskene som er berørt av krigen. Soldatene ved fronten. Kvinnene og barna som dro. Livet til dem som ble igjen. Og de som opplever at hjemlandet har gått til angrep på nabolandet.

I denne utstillingen inviteres du til å lese historiene bak bildene og på den måten ta del i vår felles europeiske krigshistorie mens den skjer.

Kilde: aftenposten.no

Utendørs fotoutstilling

Dette er en utendørs fotoutstilling, som vil stå frem til 11. juli i Kristiansund, før den drar videre nordover i Norge. For mer informasjon om innholdet på de ulike historiene benytter du qr-kodene nederst på bildene. Da kommer du rett til historien om fortelles med de aktuelle bildene.

Utstillingen er støttet av Fritt Ord, Sparebankstiftelsen, og Stiftelsen Tinius.