9. trinn på Atlanten ungdomskole skal kjempe om å bli årets matredderklasse

9. trinn ved Atlanten ungdomsskole har mottatt gullbilletten fra Q-Meieriene. Det betyr at de er en av ungdomsskoleklassene som skal konkurrere om å bli årets matredderklasse i 2024 under Q-meieriene sin matredderdag 5. juni 2024!

7. mai 2024 overrasket Tore Jacobsen fra Q-Meieriene og Kavli 9. trinn med gullbilletten til stor fornøyelse for elever og lærere ved skolen.

Tre elever fra 9. trinn får dra til Oslo for å konkurrere med de to andre skolene som også kom til finalen. 
Her skal de konkurrere mot elever fra Skogn barne og ungdomsskole i Levanger, og Haugeåsen ungdomsskole i Fredrikstad.

Matredderdagen er en digitalsending hvor skolelever og andre som vil lære mer om matredding. Sendingen ledes i år som i fjor av matinfluenser og TikTok’er Ellen Aabol. 

Finalister

De utsendte fra Atlanten er Åsmund, Solveig og Filippa fra 9.klasse. Elevene forteller at de liker godt å lage mat, og at det blir mye øvelse og forberedelser frem mot finalen.

Gutt iført hvit poloskjorte, jente iført besj genser med hestehale og jente iført besj hettegenser står med en gullbillett - Klikk for stort bilde
Mann iført lysegrønt kokkeforkle holder opp en stor gullbillett - Klikk for stort bilde
Tre ungdommer undersøker matrester som er spredd utover en kjøkkenbenk - Klikk for stort bilde
Bilde av gullbilletten - Gykkbukkett tildelses Atlanten ungdomsskole Matredderklasse 2024 - Klikk for stort bilde

På 9. trinn har elevene mat og helse, hvor de lærer mye om tilberedning av mat, bærekraft og matsikkerhet. Da er matredding et svært sentralt tema på læreplanen.

“Med tanke på Matredding er det stor forskjell på de som får lov å prøve deg hjemme og de som ikke får lov til å prøve” - sier Jacobsen som forteller at han reiser rundt på skoler i hele Norge og lærer elever opp i matredding. Han er også er en av ekspertene på selve Matredderdagen. 

Q-meieriene arrangerer matredderdagen 5. juni

Q-meieriene jobber for mer bevissthet rundt matredding og har derfor en rekke undervisningsressurser og muligheter som skolene kan benytte seg av om de ønsker det. Årets matredderklasse er et eksempel.

-Matredding er et av de enkleste grepene alle kan gjøre for å hjelpe klimaet», sier Matfaglig ansvarlig i Q-Meieriene, Tore Jacobsen

Q-meieriene arrangementer matredderdagen 5. juni, med gratis påmelding. Les mer om arrangementet her: Matredder - Q-meieriene