Kunst til Folkeparken skole

I disse dager bygges nye Folkeparken skole på Gomalandet, og selve bygget er allerede kommet langt. 

Folkeparken skole og utsmykning

Folkeparken skole vil være en sammenslåing av barneskolene Gomalandet og Dalabrekka, og skal etter planen stå klar høsten 2025. 

Bjørn- Kowalski Hansen er kunstneren som Kristiansund Kunstkomite har valgt til dette oppdraget. Bjørn har vært på befaring sammen med Trine Daae Gorseth, prosjekteier på vegne av Kristiansund kommune sammen med kunstfaglig prosjektleder Tommy Høvik. Formålet med befaringen var å finne et egnet sted, for en planlagt skulptur som Bjørn skal lage av lokal naturstein fra området. 

Beløpet som er satt av til dette kunstverker er 1,4 millioner kroner.

Dette er et av flere kunstverk som er tiltenkt for både innendørs og utendørs områder på Folkeparken skole.

Bjørn-Kowalski Hansen (født i 1979 i Bergen).

Kunstner, grafisk designer og forfatter. Han jobber hovedsakelig med grafikk og skulptur, og har hatt en rekke større utsmykninger i det offentlige rom siden 2012. Han har også gitt ut bøker om norsk kunst- og designhistorie. 

Kunstneren ble valgt fordi han kan vise til gode, tidligere prosjekter for samme målgruppe, og har en bredde og lekenhet som passer godt til dette prosjektet. Kunstneren behersker også å levere både innendørs- og utendørsverk i store formater, og kan vise til en høy grad av profesjonalitet og gjennomføringsevne.