"Luft i håret" med elsykkel

Ildsjelen Randi Bjørlo har nok en gang skaffet elsykkel som eldre kan benytte. Denne gangen er det de eldre som holder til på Barmannhaugen som får en helt ny elsykkel.

Spleis, dugnad og frivillighet

Randi Bjørlo via firmaet sitt “Den lille røde stue”, har nå skaffet til veie den tredje elsykkelen til eldre i Kristiansund kommune. Bjørlo søkte om midler fra Gjensidigestiftelsen til denne sykkelen. Hun fikk 100 000,-  som akkurat dekker sykkel, ekstra batteri og opplæring i bruken av sykkelen.

-Jeg gjør dette fordi jeg har et ekstra bankende hjerte for eldreomsorg. Jeg ønsker at det skal bli lettere for eldre å komme seg ut på tur, og er sikker på at disse elsyklene skal bidra til nettopp dette.

De første elsyklene

elsykkel innendørs folk - Klikk for stort bildeOpplæring i sykling med elsykkel. Instruktør er Hallvard Lillevik fra Sykkelsentralen i Trondheim Ingunn Strand

Bjørlo startet en Spleis for å skaffe midler til de to første elsyklene. Bidrag i Spleisen kom fra enkeltpersoner, bedrifter, lag og organisasjoner. 

Hun har nå startet en ny Spleis, for å skaffe midler til en sykkel til Frei Sykehjem. -Det er bare å bidra til at de eldre får luft i håret, smiler Bjørlo.

Kort kurs for ansatte og frivillige

-Dette er Taxa elsykkel, Kjøbenhavn modell, som Sykkelsentralen As i Trondheim distribuerer, forteller Hallvard Lillevik.

Hallvard Lillevik fra Sykkelsentralen i Trondheim er i Kristiansund for å gi en kort opplæring i bruken av sykkelen, både for ansatte og frivillige.

bord stoler sykkel folk - Klikk for stort bildeHallvard Lillevik fra Sykkelsentralen er i Kristiansund for å lære opp både ansatte og frivillige til å bli gode sjåfører på denne sykkelen. Ingunn Strand