Ny avdelingsleder legevakt

Heidi Soleim Skomsøy har akkurat startet i jobben som ny avdelingsleder for Kristiansund og omegn interkommunale legevakt.

Navn: Heidi Soleim Skomsøy
Alder: 34
Utdannelse: Sykepleier med videreutdannelse i ledelse og holder på med utdanning innen helseledelse
Nåværende jobb: Avdelingsleder for den interkommunale legevakt for Averøy, Gjemnes, Kristiansund og Tingvoll kommuner
Forrige jobb: Avdelingsleder Frei sykehjem
Funfact: Jeg har utdannelse innen interiørdesign


Hvordan er du som leder?

- Har fått høre at jeg er en handlekraftig leder og at jeg da får ting gjort, jeg liker at det skjer ting. Jeg ønsker å være en leder som er åpen og ærlig, samtidig er rettferdighet viktig for meg. Viktig at medarbeidere får den informasjonen og kunnskapen de trenger for å gjøre den viktige jobben de gjør, så godt som mulig, sier Heidi Soleim Skomsøy.

-Rollen som hovedtillitsvalgt i sykepleierforbundet har gitt meg en god ryggsekk inn i lederrollen som gjør meg tryggere i den jobben jeg nå tar fatt på. Jeg trives med å gå foran og lede andre, fortsetter hun.

-Jeg liker å tro at jeg er en god leder, men hva det vil si å være en god leder er det svært mange svar på, jeg tenker det viktigste er dialog samt at samarbeid er forutsetningen for å både lykkes og trives i denne rollen, smiler hun.

Hva er din ambisjon som avdelingssleder?

-Min ambisjon er at vi får samlet oss, det er to kulturer som skal bli til en. Vi skal få til et godt team, med godt organisert arbeid og god faglig utvikling. Jeg må innrømme at jeg er glad i organisering, smiler avdelingslederen.

Hva går jobben din ut på?

-Jobben min går ut på strategisk og administrativ ledelse av legevakten, hvor jeg har ansvar for økonomi, personal og HMS. Det er en legevaktslege som har det faglige ansvaret, mens jeg organiserer det som er rundt legevaktslegen, forklarer avdelingslederen.

-I tillegg har jeg nå fått i oppdrag å lede arbeidsgruppen som skal arbeide med forberedelse og implementering av daglegevakt, samt overtakelse av skader som legevakten vil ta over som primærbehandler for, en gang innen april 2025. Dette er spennende oppgaver å ta fatt på, sier hun.

Mange ser på det å jobbe i offentlig sektor som noe mer enn bare en jobb, mer som en del av et større samfunnsoppdrag. Hvordan plasserer du deg selv inn et slikt perspektiv?

-Jeg er vel den som ser på jobbene mine som et samfunnsoppdrag ja. Jeg har alltid siden jeg startet som sykepleier hatt et sterkt ønske om å bidra til å utvikle morgendagens tjenester. Jeg har interesse for det akutte, og hva legevakt innebærer. Jeg har en drive som går ut på at jeg har lyst til å bidra, til at vi skal kunne skape gode tjenester sammen.

Hva er det beste med Kristiansund?

Utsikten over Tustnafjella, ler hun som er oppvokst på Tustna.

Hva gleder du deg mest til?

-Jeg gleder meg til å være med på å bygge opp det interkommunale legevakten for kristiansund og omegn. At det er litt å ta tak i, at det ikke er noe som er fastlagt, det gjør at vi nå muligheten til å bygge opp fra grunnen, nesten, det er andre ting vi må gjøre fordi samfunnet er i stadig endring. Jeg liker endringer smiler Heidi avslutningsvis.

Hva består legevakten i?

Fastlegene går i en vaktordning fra klokken 16:00 – 08:00, den brede kompetansen blant fastlegene våre er utrolig viktig for oss. I tillegg har vi bred kompetanse blant sykepleierne på legevakten, hvor mange av dem har videreutdanning innenfor blant annet avansert klinisk sykepleie og anestesisykepleie.

I tillegg har vi også høy kompetanse i tilkallingsvikarstaben vår, med både spesialsykepleiere, sykepleiere, paramedic, helsefagarbeidere, ambulansearbeidere og helsesekretærer som til vanlig arbeider på fastlegekontor i Kristiansund og omegn. 
En legevaktsoverlege har kontordag 1 dag i uken i legevaktens lokaler.

Hvilke oppgaver løser dere?

Legevakten gir øyeblikkelig hjelp de tidene på døgnet når du ikke kan bruke fastlegen, samt helsehjelp til de som ikke har en fastlege i regionen. I tiden fremover når akuttsykehuset flyttes til Hjelset vil vi få andre typer oppdrag også, som for eksempel kirurgisk poliklinikk pasienter som ikke krever spesialisthelsetjeneste.

Når du kommer til legevakten vil du bli møtt av svært kompetente fagfolk, som har mange års erfaring i både legevakt, sykehus og prehospitale tjenester.