Utdeling av medalje til Jan Erling Kanck

Forrige uke fikk veteran Jan Erling Kanck tildelt medalje for sin innsats i UNIFIL (United Nations Interim Force in Lebanon) 

Jan Erling Kanck mottok medalje for sin innsats i internasjonal operasjon - Klikk for stort bildeOmrådesjef i Heimevernet, Frank Robert Alfredsen (til venstre), delte ut medalje til Jan Erling Kanck for hans innsats i internasjonal operasjon (UNIFIL) Ingunn Strand

Utdeling av medalje

Områdesjef i Heimevernet, Frank Robert Alfredsen, var den som delte ut medaljen til Jan Erling Kanck i forrige uke. Kanck tjenestegjorde som 25-åring i kontingent 7 i Libanon.

Overrasket over å få tildelt medalje

Kanck sier at han setter stor pris på å få tildelt denne medaljen, selv om det er mange år siden han var i tjenesten. På samme måte forteller han at han setter stor pris på markeringen der hans familie, ordfører og representanter for NVIO (Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner) var tilstede.

Viktighet av anerkjennelse og oppfølging

Både områdesjefen og ordføreren understreket viktigheten av at vi som samfunn må anerkjenne den enorme innsatsen som har blitt lagt ned av de som har vært ute på internasjonale operasjoner. Dette er dyktige personer som har bidratt til å løse komplekse oppgaver i krevende miljø, understreker områdesjef Alfredsen.

Krevende tjeneste

Kanck forteller om at det var en krevende tjeneste, mange sterke opplevelser å fordøye der nede. Når jeg kom hjem var det også krevende da ingen kunne sette seg inn i hva jeg hadde opplevd i tjenesten. Og det er utrolig viktig at både vi som har vært ute i internasjonale operasjoner og de som har vært hjemme, de pårørende, får god og kvalifisert oppfølging underveis og i etterkant, fortsetter Kanck.

 Nasjonal veterankonferanse

Denne uken gjennomføres en nasjonal veterankonferanse i Molde. Her skal det delta 3 ministre. Konferansen åpnes av forsvarsminister Bjørn Arild Gram. Tema for helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkols innlegg er «Helse og omsorg» og barne- og familieminister Kjersti Toppe skal snakke om «Veteranfamilien». I tillegg blir det mange som skal fortelle om sin opplevelser som soldat i internasjonale operasjoner.

Program for veterankonferansen og direktesending av konferansen finner du via denne linken.

Er du veteran?

Om du er veteran og skulle ha behov for å få svar på spørsmål har Kristiansund kommune en veterankontakt og en veteranplan. 

Du kan nå veterankontakten på epost eller telefon:

Veteranplanen finner du via denne lenken på våre hjemmesider.