HelsaMi

HelsaMi er en digital inngang til helse- og omsorgstjenester som vil gi deg mange nye muligheter. 

Illustrasjon - Klikk for stort bildeLogo til HelsaMi Illustrasjon Helseplattformen

Hva gir HelsaMi?

Med HelsaMi har du kontroll på dine egne helseopplysninger til enhver tid, og du vil samtidig alltid ha opplysningene tilgjengelig digitalt. HelsaMi er tilgjengelig via en egen app eller i nettleser.

Kristiansund kommune tok i bruk Helseplattformen 3.november 2023 og fra samme dag du kunne du ta i bruk HelsaMi. Merk at det vil være begrensede muligheter i starten.

Det er helt frivillig å bruke HelsaMi. Det er et tilbud til deg som ønsker en digital vei inn til våre helse- og omsorgstjenester.

Logg inn på HelsaMi for å:

  • registrere pårørende
  • legge til kontaktinformasjon
  • se dine helseopplysninger
  • sende melding

Husk å sjekke om dine opplysninger stemmer

Kontakt- og pårørendeinformasjon fra tidligere kommunale journalsystemer vil ikke være lagt inn i HelsaMi. Det er derfor viktig at du legger inn informasjon om pårørende, samt din kontaktinformasjon.

Trenger du hjelp med å forstå HelsaMi? 
Da kan du kontakte brukerstøtte på telefonnummer 72 88 37 97 hverdager mellom klokken 09.00 og 15.00. 

Hvilken informasjon ser du i HelsaMi?

I starten vil du finne lite opplysninger i HelsaMi, men det vil være spesielt nyttig for deg som:

  • er gravid
  • har barn under 16 år
  • er over 16 år, og bruker helsestasjon for ungdom
  • er pårørende
     

Mengden opplysninger vi har om deg vil endre seg over tid. Etter hvert som du bruker kommunale helsetjenester, som jordmor, helsestasjon eller lignende, vil du finne mer informasjon.

Har du barn under 16 år, kan du bruke HelsaMi på vegne av egne barn. Du kan blant annet sende inn samtykkeskjema og følge opp barnet ditt.

Du kan også få tilgang som pårørende i HelsaMi. Da vil du ha kontroll på opplysningene som gjelder for eksempelvis dine barn eller foreldre.

Er du gravid og bruker HelsaMi, kan du legge inn alle helseopplysninger om deg direkte i appen. 

Ofte stilte spørsmål om HelsaMi

Du finner ofte stilte spørsmål med tilhørende svar på hjemmesiden til HelsaMi via denne linken.

Hva er Helseplattformen?

Helseplattformen er en ny, felles pasientjournal for hele helsetjenesten i Midt-Norge. Frem til nå har dine helseopplysninger ligget i flere ulike datasystem som ikke har snakket med hverandre. Som pasient har du måttet gjenta historien din hver gang du møter en ny person i tjenesten. Med Helseplattformen vil du nå få EN journal som skal følge deg i alle møter med helsetjenesten. At helsepersonell har tilgang til rett informasjon til rett tid, samlet på en og samme plattform, vil også øke din pasientsikkerhet.

Sykehusene i Møre og Romsdal vil etter planen ta i bruk Helseplattformen våren 2024. Det er ikke bestemt når fastlegene i Molde tar i bruk legeløsningen i systemet.

Les mer om Helseplattformen