Kristiansund kommune har inngått beredskapsavtale med Kristiansund Sanitetsforening

Tirsdag 21. februar signerte kommunedirektør Arne Ingebrigtsen, Lene Settemsdal i Kristiansund Yngre Sanitetsforening og Lillian Betten Aanes i Kristiansund Sanitetsforening avtalen om beredskapssamarbeid.   

Slik vil bypakke Kristiansund skape morgendagens transportsystem

Styringsgruppen til Bypakke Kristiansund består av representanter fra kommunen, fylkeskommunen og Statens vegvesen, og vedtok 2. mars å stille seg bak Statens vegvesens tilrådte prioriteringsrekkefølge for de statlige tiltakene i bypakken. Tilrådingen legges til grunn i faglig grunnlag som skal behandles lokalpolitisk våren 2023.  

Statsministerbesøk og grunnsteinsnedleggelse

I begynnelsen av februar kom statsminister Jonas Gahr Støre på besøk, til Kristiansund, i forbindelse med at grunnsteinen til Campus Kristiansund skulle legges ned. Det var Devoldholmen utvikling As ved daglig leder Kristin H. Lund i samarbeid med Campus Kristiansund som inviterte til grunnsteinsnedleggelse sammen med utbyggere, samarbeidspartnere, politikere, kommende leietakere og den oppvoksende slekt representert ved barna fra Allanengen barneskole.  

Kommunen deltok på workshop med bærekraftsfylket Møre og Romsdal

Fylkeskommunen og KS arrangerte 16 februar et workshop for å vise og lære bort hvordan KS og SSB sin taksonomi for bærekraftsindikatorer kan brukes. Vi deltok for å se hvordan dette kan bidra i arbeidet vårt med bærekraft.   

Barna lagde grunnsteinen

Barna i tredje klasse ved Allanengen barneskole lagde grunnsteinen til Campus Kristiansund. De hjalp også Statsminister Jonas Gahr Støre med å legge steinen ned, en regnfull dag i februar 2023. Grunnsteinen vil bli synlig et sentralt sted når Campus Kristiansund står ferdig i 2024.  

Peder Rensvik til minne

Vi mottok med sorg meldingen om at Peder Rensvik gikk bort denne uka. Med dette har vi mistet en viktig drivkraft i kulturlivet på Nordmøre, en drivkraft som har satt varige spor og vakt oppmerksomhet langt utover egen region.

Det har jeg aldri prøvd før, så det tror jeg sikkert jeg kan klare

Nytilsatt rektor ved Nordlandet ungdomsskole, er fascinert av Pippi Langstrømpe. Geir Farstad Pettersen har nemlig ikke vært rektor på ungdomsskoler tidligere, men har mange års erfaring fra rektorlivet på flere barneskoler i Oslo-området. Geir ser frem til livet som rektor for alle ungdommene på Nordlandet ungdomsskole.  

Nasjonal veterankonferanse fant sted i forrige uke

Den nasjonale veterankonferansen fant sted i Molde i forrige uke. Det var to dager med foredrag, dialog og kunnskapsheving innenfor veteranfeltet.  

Rådhuset fyller 70 år på tirsdag

Tirsdag 31. januar er rådhuset 70 år. Den offisielle åpningen var lørdag 31. januar 1953 og dagen ble feiret med et høytidelig middagsselskap i bystyresalen.  

Vi tester automatisk teksting på sendingene fra Bystyret

Fra og med bystyresendingen 26. januar så tester vi automatisk teksting av bystyre-sendingene.