Navnet minnelund

I november ble den navnede minnelunden ved Kirkelandet gravsted tatt i bruk og vi opplever allerede nå at dette blir en suksess. Dette er den første navnede minnelunden i vår kommune. Den neste kommer på Nordlandet.

Restaurant Bergan

I midten av oktober var det offisiell åpning av den interne «restauranten» på Bergan sykehjem. Restauranten er for beboere og pårørende, og er kommet i stand som et initiativ mellom ansatte og pårørende, hvor helsefagarbeider Siv Anne Pedersen har vært primus motor.

fyrverkeri

I henhold til brann- og eksplosjonsvernloven er salg av fyrverkerisaker, gassballonger og lignende forbudt uten tillatelse fra brannsjefen. Tillatt salg skal kun foregå i romjula. Det er totalt forbud mot bruk av fyrverkeri, men i anledning nyttårsfeiringa, gir politimesteren dispensasjon på Nyttårsaften i tidsrommet kl. 18.00 - 02 00.

Dale Barneskole, illustrasjon tilbygg

For om lag 30 år siden ble Dale barneskole tatt i bruk for elever fra de nye byggefeltene på Dale. Etter hvert som boligfeltene er utvidet har elevtallet økt, og skolen er nå den barneskolen i kommunen med flest elever. Nå er det tid for påbygging. Arbeidet startet i høst og påygget skal stå ferdig til skolestart i 2018.

Svar ut

Fra nyttår blir all post fra kommunen sendt digitalt. Det betyr at vi ikke lengre sender fysisk post og fjerner frankeringsmaskinene. Mange innbyggere vil fortsatt velge å få posten i postkassen, og det er helt OK. Da vil posten bli printet, pakket i konvolutter og sendt med vanlig post fra et trykkeri i Bergen.

Boligbrann

Vi er nå inne i den tiden av året med flest boligbranner. Økt brannhyppighet i jula har sammenheng med stor aktivitet i de tusen hjem, med økt bruk av elektrisitet, matlaging, levende lys og peiskos, i mange tilfeller i kombinasjon med alkoholbruk. Men med enkle grep og litt mer oppmerksomhet rundt brannfarene, kan vi gå en langt sikrere høytid i møte.

Kristiansund kommune skal sammen med NHP Eiendom og Bane NOR Eiendom utarbeide en reguleringsplan for området Rutebilstasjonen – Nordmørskaia – Devoldholmen i Kristiansund sentrum. Som grunnlag ble tre team invitert til et parallelloppdrag. Hensikten var å finne et godt konsept for utvikling av området. Vi ønsker å få frem ulike tilnærmingsmåter og løsningsforslag, tilpasset markedet, behovene og byen.

Åpningstider jula 2017

(Trykk på bildet for å få større bilde)

Fra 1. januar 2018, overføres vigselsmyndigheten fra tingrettene til kommunene. Her finner du mer informasjon om borgerlig vielse i Kristiansund kommune.

Vannavstenging - Petter x

Arbeidet med utskifting av defekt vannrør ble ikke ferdig mandag og arbeidet fortsetter tirsdag. Det innebærer at beboerne på Husøya og deler av Nerbolga blir uten vann tirsdag 19. desember fra klokken 9 og utover dagen.