Bilde av Dalen gård og Dalabergan

I forbindelse med friluftslivets uke lanserer Kulturenheten i Kristiansund nye lavterskel kulTur/Moroturer i Kristiansund!

Nå er vi rett rundt hjørnet for at Fritidskortet lanseres! 

Fra fredag 03.09.21 vil det være mulig for alle barn i alderen 6-18 år å betale med fritidskortet for deltakelse i organiserte fritidsaktiviteter!   

Bilde som sier Smile

Kristiansund er i finalen om å bli Norges kulturkommune 2021!

Gardemusikken

Onsdag 11. august får ytre Nordmøre besøk av HMK Gardes 3. kompani. Først går turen til Averøya (Atlanterhavsveien) og deretter til Kristiansund (Arena Nordvest). 

   

 

Vil du si din mening? Er du nysgjerrig på politikk? Er du mellom 13-20 år? Da er det kanskje akkurat deg ungdomsrådet leter etter!

Meld din interesse om å bli med i ungdomsrådet her.

Hestmanden på vei til Vågekaia (29.07.21)

Kristiansund har fått besøk av D/S Hestmanden - Norsk krigsseilermuseum, som ligger ved Vågekaia nå. Om bord finnes utstillinger om krigsseilernes innsats og om hvordan de bodde om bord, film om opplevelsene de hadde under krigen og foredragsfasiliteter – i tillegg til at det vernede skipet i seg selv er en attraksjon og en viktig del av formidlingen.  

Kristiansund kommune har i samarbeid med lag og foreninger arrangert sommerskole for barn og ungdom i 5 uker. Dette feires med en avslutning i Festiviteten. Her blir det visning fra noen av campene, presentasjon fra lærerstudentene om sommerskolen betydning, og ikke minst: Sommerskolens Gjestebud med en spesiell gjest!

"Slaget på Christiansunds Red": Krigsskip i kamp med lokalt forsvar i Kristiansund fredag 8. juli 1808. (Danmark/Norge - England 1-0).

Den offisielle fødselsdagen var 29. juni i 1742. Da signerte den dansk/norske kong Christian VI dokumentet som ga bystatus til ladestedet «Lille Fosen». 

norsk flagg og Kristiansund

Se sendinger fra feiringen i 2021.